Actualitate

Un pretendent la fotoliul de başcan nu s-a găsit pe lista alegătorilor

Printre primii dintre pretendenţii la fotoliul de bașcan care și-a exercitat dreptul la vot a fost deputatul democrat Nicolai Dudoglo. El a venit la o secție de votare din Comrat, împreună cu familia.

"Sunt dispus să colaborez, în primul rând, cu autoritățile de la Chișinău, fiindcă suntem un stat unitar și nimeni nu trebuie să uite despre acest lucru. De asemenea, avem parteneri de încredere în Rusia, Turcia, Uniunea Europeană. Dezvoltarea Găgăuziei nu trebuie să depindă, în niciun caz, doar de unul dintre acești parteneri, trebuie să colaborăm cu toți", a declarat Nicolai Dudoglo.

Tot la Comrat a votat și un alt candidat la funcția de bașcan, Irina Vlah.

"Sper că locuitorii din autonomie vor face alegerea corectă și astăzi va fi pus punct alegerilor, fiindcă probleme sunt destule și trebuie să ne apucăm de lucru", a spus parlamentara.

Iar candidatul independent Ilia Anastasov a avut parte de un incident mai puţin obişnuit. Atât el, cât și soția sa, nu s-au regăsit în lista alegătorilor, așa că au fost incluși pe cea suplimentară.

"La alegerile precedente am votat tot aici și eram în listă, acum nu. Întreaga mea familie nu este inclusă în liste. Este straniu", a candidatul.

În timp ce alţi candidaţi speră că vor câştiga, pentru Leonid Dobrov rezultatul nu contează: "Chiar dacă nu vom obține niciun vot, tot vom fi mulțumiți de rezultat. Important pentru noi a fost să intrăm în această cursă și să senzibilizăm publicul asupra mai multor probleme, cum ar fi redeschiderea Univirsității Găgăuze."

Scrutinul din Găgăuzia este monitorizat de 200 de observatorii naţionali şi internaţionali, iar pentru a fi validat, la urne trebuie să se prezinte peste 50 la sută dintre alegătorii incluşi în listele electorale.

Sursa: Publika.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *