08:14:43 25.04.2024
Stiri

FOTO // Târg INEDIT, astăzi la Chișinău. A adunat sute de vizitatori

Social 22.03.2015 18:00 Vizualizări1484 Autor: Ziarul National
FOTO // Târg INEDIT, astăzi la Chișinău. A adunat sute de vizitatori


Produsele țărănești de post au fost vedetele zilei, la Târgul de post „Vegan Show”, organizat astăzi la Chișinău.

Cu genericul „Local, Gustos şi Sănătos”, evenimentul a adunat câteva sute de persoane, atrase de produsele vegetariene expuse spre vânzare, dar și de bucatele de post pregătite în stil țărănesc și atelierele de creație organizate în cadrul târgului.

Eliza Mămăligă, o tânără pasionată de albinărit, a venit la târg cu un săpun natural, făcut chiar de ea, din miere de albine, propolis şi ceară. „Săpunul hidratează pielea, este antiseptic şi înlocuiește crema de corp”, își laudă ea produsul.

Corina Dascălu, nutriționistă cu studii în Canada, a venit la Târg cu un program de detoxifiere a organismului, bazat pe sucuri din fructe, legume şi verdeaţă. „Programul l-am făcut sub îndrumarea profesorului de la Institutul de Nutriție din Canada”, a explicat ea.

Nu departe, Dumitru Stratan, un copil de 10 ani, împreună cu mama sa şi bunicul, au venit să își prezinte produsele fabricate din migdale pe care le cultivă chiar ei pe o suprafaţă de 5 ha, în s. Cotihana, raionul Cahul.

Familia a adus la târg migdale decojite şi cu lapte din migdale. „Cojile de migdale sunt bune pentru îngrăşăminte la pământ, iar pulpa de migdale o folosim pentru terciuri, bomboane raw-vegane, mască pentru faţă etc.”, ne informează băiatul.

Noutatea târgului „Vegan Show” a fost însă concursul „Polonicul de aur”, la care zeci de gospodine și gospodari s-au întrecut la preparat adjică.

Câştigătorul concursului va primi un contract cu un restaurant, un certificat de calitate şi un trofeu.

Tamara Cojocaru, una dintre gospodinele înscrise la concurs, spune că a preparat o simplă şi naturală, dar că, pentru că suntem în afara sezonului, a folosit ardei iuţi marinaţi, pulpă de roşii conservată de anul trecut şi mult usturoi.

„Pentru mine, cel mai mare premiu este atunci când oamenii vin a doua oară să-mi cumpere produsele ţărăneşti şi-mi spun că sunt foarte mulţumiţi”, afirmă ea.

În cadrul evenimentului au fost organizate și masterclass-uri în cadrul Teatrului Gastronomic. Una dintre prezentări a fost făcută de Rodica Dumbrăveanu, absolventă a Institutului de Nutriţie Vegană din Canada şi vestită prin ciocolata ei raw-vegană. Rodica a arătat cum se prepară un tort din produse locale, naturale şi ieftine (miez de nuci, mere, miere de albine, seminţe de mac etc.). La Teatrul Gastronomic au participat zeci de persoane, curioşi, vegetarieni, dar şi oameni pasionaţi de alimentaţia vegetală. Cei prezenţi au mai spus că au venit la Târg deoarece au mulţi prieteni vegetarieni şi vor să cunoască mai îndeaproape ce mănâncă ei.






Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md