Actualitate

LIVE // Cum decurg alegerile în Găgăuzia: 42% din alegători au votat

(UPDATE 23.30) Comisia electorală din Găgăuzia a anunțat că rata de participare la alegerile de astăzi a fost de 58,1 la sută. Toate secțiile de votare deschise la ora 07.00 Au fost închise în întreaga regiune la ora 21.00.

(UPDATE 15.30)  La alegerile pentru postul de bașcan 42% dintre cetățenii cu drept de vot din autonomia găgăuză. Pentru validarea alegerilor este nevoie de o participare de cel puțin 50%. Urnele se vor închide la ora 21. 

(UPDATE 14.45) Agitatorii candidatului la funcția de bașcan al Găgăuziei Irina Vlah și-au schimbat pumni cu agitatorii candidatului ValErii Ianioglo. Incidentul s-a produs în satul Cazaclia. Simpatizanții lui Ianioglo i-au învinuit pe cei ai Irinei Vlah de cumpărarea a voturilor și turism electoral. „Fac agitație deschisă, plătesc oamenilor câte 500 de lei pentru un vot și aduc oamenii organizat la secțiile de votare”, au declarat simpatizanții lui Valeii Ianoglo.

(UPDATE 12:54) Peste 25% din cetăţenii cu drept de vot au participat la scrutinul dinautonomia găgăuză. Rata de participare a ajuns la peste 36% în unele sate.

Comisia electorală de la Comrat se convoacă în şedinţă pentru a studia nouă plângeri parvenite până la ora 13.00. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele Comisiei Valentin Kara.

(UPDATE 12:06) Ştampila de vot de la secţia de votare din satul Dizghingea a fost ruptă. Membrii biroului electoral au înlocuit-o cu alta, iar Comisia Electorală de la Comrat a notificat Procuratura şi SIS.

Scrutinul din autonomie este supravegheat de 200 de observatorii naţionali şi internaţionali.

Până la ora 9:30, în Găgăuzia la urnele de vot s-au prezentat 5,3% din alegători, transmite șeful Comisie Elctorale Centrale din Găgăuzia, Valentin Cara, citată de portalul gagazuzinfo.md.

Cel mai activ se votează în raionul Vulcănești, unde până la ora 9:30 au votat 5,9% din alegători. În raionul Comrat au votat deja 5,6% iar în Ceadîr-Lunga, 4,8%. Potrivit listelor suplimentare, au votat 340 de persoane.

Valentin Cara a menționat că la ora 7:00, au fost deschide toate cele 65 de secții de vot, în cele 26 de localități ale autonomiei. Șeful CEC a adăugat că la urne sunt așteptați 105 mii 543 de alegători.

Sursa: Publika.md/ Timpul.md 

Sursa imagine: Facebook / Viorel Ignat

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *