Dodon-darnicul! A donat, în ziua alegerilor, 50 de mii unei biserici din Congaz

Liderul socialiștilor, deputatul Igor Dodon, cel care în anul 2014 a avut venituri, împreună cu familia ce depăşesc cu greu 300 de mii de lei, în condiţiile în care are împrumutat de la bancă aproximativ 1,5 milioane, a donat duminică, de ziua alegerilor başcanului din Găgăuzia 50 de mii de lei unei biserici din Congaz, autonomia găgăuză.

Pe lângă faptul că acest ”gest” a fost făcut în dimineaţa aceleaşi zile în care locuitorii din regiune sunt chemaţi să-şi aleagă viitorul guvermnator şi este un lucru bine ştiut că partidul lui Dodon a susţinut-o deschis pe Irina Vlah, terzeşte semne de întrebare şi provenienţa acestor bani, în condiţiile în care singurile venituri ale familiei Dodon din declaraţia de avere sunt din salariul de deputat şi cel al soţiei sale, plus aproximativ 100 de mii de lei, îndemnizaţii pe care le-au obţinut cei doi.

De asemenea, familia Dodon a obţinut un venit de 10.000 lei din vânzarea unui automobil Toyota RAV-4, ceea ce înseamnă aproximativ 500 de euro, ori, preţul pe piaţă al unui asemenea automobil este de cel puţin zece ori mai mare.

Dodon indică în declaraţia sa şi un credit în valoare de 1,5 milioane de lei. Amintim că presa a scris acum câteva luni că Dodon, prin intermediul Fabrcii de conserve din Călăraşi, al cărei acţionat ar fi prin intermediul unor apropiaţia, contractat şi un credit în valoare de 10 milioane de euro.

Anterior, în mai multe investigaţii s-a demonstrat că Dodon deţine şi o casă cu mai multe nivele într-o zonă prestigioasă a sectorului Buiucani. Iniţial acesta a negat acest fapt, ca ulterior să recunoască acest fapt. Zilele trecute presa a scris că Dodon a dat comandă de mobilă în valoare de mii de euro şi de un microbuz blindat special pentru deputatul rus Nicolai Valuev care a făcut campanie electorală deschisă în favoarea candidatului socialiştilor Irina Vlah.

Anterior au apărut mai multe întrebări şi în privinţa finanţării Partidului Socialiştilor condus de Dodon şi a campaniilor mediatice masive. În mediul politic de la Chişinău s-a vehiculat că anterior Dodon ar fi luat bani pentru a-l vota pe Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte, dar acestea încă nu au fost confirmate. Recent, omul de afaceri Ilan Shor a dezvăluit că el a fost unul din sponsorii campaniei electorale a lui Igor Dodon la alegerile locale din 2011.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.