19:21:18 23.04.2024
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Chifle din SPELTĂ

Social 12.09.2015 16:30 Vizualizări1755 Autor: Tamara Șchiopu
Rețeta Tamarei Șchiopu // Chifle din SPELTĂ sursa: google.ro


Ingrediente pentru 18 chifle

  • 650 g făină de speltă
  • 10 g drojdie proaspătă sau o linguriță de drojdie uscată
  • 700 ml de apă rece
  • o lingură de miere
  • 5 g sare
  • Ziua 1

    Drojdia se dizolvă în apă rece, apoi se adaugă mierea și se amestecă bine.

    Făina se amestecă cu sare și apă, după care se adaugă drojdia dizolvată. Se frământă ușor și se pune în frigider peste noapte.

    Ziua a 2-a

    Dimineață, aluatul se scoate din frigider, se pune pe o suprafață presărată cu făină și se lasă să se odihnească timp de 10 minute.

    Se formează 18 chifle și se pun pe o tavă de copt, tapetată cu pergament pentru copt. Se acoperă cu un șervețel.

    Se lasă să crească 15 minute, apoi se coc la temperatura de 225 de grade, timp de 5 minute.

    Temperatura se reduce până la 200 de grade și se coc încă 15 minute.

    Se lasă să se răcească pe o rețea, înainte de a fi servite.


    Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

    20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

    19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

    Promo
    Abonament
    Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
    Recomandat
    Sondaj
    Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
    Prietenii noștri

    Widget cu noutăți la tine pe site

    Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md