08:58:11 25.04.2024
Stiri

Spune-mi al CÂTELEA copil al familiei eşti ca să-ţi spun ce tip de PERSONALITATE ai

Reportaj 12.09.2015 15:31 Vizualizări3481 Autor: Ziarul National
Spune-mi al CÂTELEA copil al familiei eşti ca să-ţi spun ce tip de PERSONALITATE ai sursa: clickpentrufemei.ro


Ierarhia în cadrul familiei se pare că are un rol foarte important în formarea ta ca om, dar şi în relaţiile tale cu ceilalţi. Aşadar, într-un fel tot părinţii tăi sunt răspunzători pentru eşecurile sau reuşitele tale sociale.

Se pare că în funcţie de al câtelea copil eşti la părinţi (primul născut, mijlociul, mezinul sau unicul copil) interacționezi mai bine sau mai stângaci cu cei din jurul tău. Iată ce trebuie să știi despre ierarhia familială și modul în care asta îţi poate afecta viața şi dragostea.

Dacă eşti cea mai mare dintre fraţi, probabil eşti organizată, ambiţioasă și dominatoare

Dat fiind că ai fost primul copil al familiei, sigur că toate reuşitele tale au fost lăudate şi apreciate şi ai beneficiat de toată atenţia părinţilor tăi, dat fiind că o vreme nu ai avut concurenţă. Dezavantajul? Este posibil să ai probleme cu împărţitul lucrurilor cu ceilalţi, dar și cu gelozie.

În relaţia cu partenerul, este aproape sigur că acesta se bazează exclusiv pe tine.

Dacă eşti copilul mijlociu, înseamnă că eşti sociabilă, ştii să faci compromisuri, însă eşti şi puţin rebelă

Având atât fraţi mai mari, cât şi mai mici, mijlociul familiei obişnuieşte să se pună bine cu oricine. Îţi place să negociezi, să aplanezi conflictele şi să găseşti soluţii de compromis. Cât timp toată lumea este mulţumită, tu eşti fericită. Totuşi, faţă de fraţii tăi, tu eşti un pic mai rebelă, îţi place să experimentezi.

În timp ce creativitatea și spontaneitatea ta sunt apreciate de partener, când vine vorba de chestiuni serioase, eşti puţin cam greu de citit. Aminteşte-ţi că trebuie să comunici atunci când ceva te deranjează, în ciuda dorinţei tale de a nu deranja pe nimeni.

Dacă eşti cea mai mică dintre fraţi, eşti fermecătoare, dar şi egoistă

De obicei, indiferent ce greşeli face, mezinul familiei are întotdeauna dreptate şi este scutit de pedepse. Fraţii tăi au fost puşi mereu să te menajeze, să facă treaba în locul tău, în timp ce tu ai fost veşnic considerată „prea mică”. Mai mult, faptul că ai fost înconjurată de oameni mai mari te-a ajutat să te dezvolţi mai rapid, dar şi să împrumuţi din umorul lor, aşa că eşti o fire sociabilă şi amuzantă.

Eşti obişnuită ca alţii să facă planuri şi să se ocupe de organizare în locul tău, aşa că e posibil să arunci tot greul pe umerii partenerului.

Dacă eşti unicul copil al familiei, eşti responsabilă, matură, de încredere şi sensibilă

Pentru că ai fost singură cu părinții tăi, ai avut mereu în jurul tău numai adulţi, ceea ce te-a făcut să devii o persoană serioasă şi de încredere, ca să nu mai vorbim de abilităţile tale de comunicare.

Când vine vorba de relații, poţi duce lucrurile la extrem, aşa că trebuie să înveţi să mai laşi de la tine şi să mai faci anumite compromisuri.

Sursa: clickpentrufemei.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md