20:35:59 24.04.2024
Stiri

Obiceiurile care intensifică CEARCĂNELE şi măresc PUNGILE de sub ochi

Știri 22.03.2015 14:04 Vizualizări2764 Autor: Daniela Hadei
Obiceiurile care intensifică CEARCĂNELE şi măresc PUNGILE de sub ochi un1ka.com


Voluntare sau nu prea, unele greşeli zilnice pot accentua zonele întunecate din jurul ochilor şi aspectul de faţă umflată.

Printre acestea se numără consumul excesiv de sare sau folosirea unei perne prea joase.

Foarte iritant pentru ten este și dacă te speli pe faţă cu apă caldă, deoarece temperatura ridicată dilată vasele de sânge şi provoacă inflamarea ţesuturilor, ceea ce agravează cearcănele şi pungile de sub ochi, scrie eva.ro.

De asemenea, acest ritual îţi usucă pielea, îndepărtând stratul natural de sebum al pielii, fapt ce conduce în timp la apariţia prematură a ridurilor.

Excesul de sare este la fel de dăunător, acesta blochează apa în ţesuturi, provocând inesteticele pungi de sub ochi şi aspectul de faţă umflată.

Un factor care declanşează apariţia pungilor de sub ochi este alegerea unei perne prea joase, care nu îţi susţine corect capul. În acest fel, lichidul se poate acumula în zona capului, fiind vizibil în special sub ochi, sub forma pungilor inestetice.

Se recomandă să dormi pe o pernă care îţi susţine capul puţin mai sus decât nivelul corpului, astfel încât să previi acumularea de lichid la nivelul feţei.

Adevărate bătăi de cap pot crea și fardurile, în special dacă acestea nu sunt înlăturate corect. Fardurile care se curăţă cu dificultate şi folosirea unei metode incorecte de demachiere, ce te obligă să aplici presiune în zona ochilor, pot fi responsabile pentru accentuarea cearcănelor.

Sub ochi se află o reţea deasă de vase capilare, foarte subţiri şi sensibile, care se pot sparge sau dilata cu uşurinţă dacă aplici presiune prea mare în timpul demachieri. Foloseşte un ulei natural de măsline, jojoba, avocado etc. pentru a îndepărta cu uşurinţă urmele încăpăţânate de machiaj din zona ochilor. Cele mai multe farduri sunt foarte solubile în ulei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md