La conferinţa de presă, Halep, numărul 2 mondial, a explicat de ce a pierdut meciul cu italianca şi ce probleme a întâmpinat înainte de startul penultimului act de la Flushing Meadows.

"Nu am avut energie. M-am simţit aproape ca la Wimbledon. A fost foarte greu, Am încercat, totuşi a fost mai bine ca la Australian Open, când am renunţat în timpul meciului, Aici am încercat să găsesc soluţia, dar nu am reuşit”, a spus sportiva noastră.

În momentul în care a fost chestionată dacă o altă ploaie ar fi ajutat-o pentru a reintra în meci, cum s-a întâmplat în ”sfertul” cu Victoria Azarenka, Halep a replicat zâmbind: "Nici zăpada nu m-ar fi ajutat”.

Simona Halep a spus că nu este aşa uşor să fie la capacitate maximă în fiecare meci.

”Am jucat multe meciuri în SUA, nu e uşor să fii sută la sută în fiecare zi. Am jucat semifinale pentru prima oară aici, aşa că e bine. Am avut emoţii înainte de meci, le-am simţit în stomac. Nu a fost uşor să intru pe teren. Dar nu vreau să-mi găsesc scuze. Ea a fost mai bună, a jucat foarte bine”, a completat sportiva din Constanţa.

După evoluţia foarte bună de la US Open, Simona Halep a vorbit despre viitorul ei apropiat:

”A fost cel mai bun turneu de Grand Slam al meu din acest an. O să-mi iau câteva zile de pauză şi apoi o să revin la tenis. Sper să fiu din nou încrezătoare şi să joc cu plăcere”, a conchis Halep.

Semifinalele de la US Open 2015 au adus surprize imense în proba feminină: după ce Simona Halep (favorită 2) a pierdut în două seturi în faţa Flaviei Pennetta, liderul mondial Serena Williams a cedat apoi chiar în propriul fief în faţa Robertei Vinci (32 de ani, locul 43 WTA), deşi câştigase primul set cu 6-2!

S-a terminat 2-6, 6-4, 6-4 pentru Vinci, care a jucat excelent pe toată durata partidei. În cazul în care ar fi câştigat turneul de la US Open, Williams ar fi devenit prima sportivă din 1988 încoace care reuşeşte să se impună în toate Grand Slam-urile dintr-un sezon. Precedenta performanţă îi aparţinea lui Steffi Graf, care deţine şi cele mai multe titluri de Grand Slam din istoria tenisului feminin - 22.

Cu Vinci, lucrurile au fost complicate de la început. Italianca, aflată în punctul culminant al carierei, a făcut break pentru 2-1, dar apoi a cedat 5 game-uri la rând, în care Serena a jucat agresiv şi a greşit foarte puţin. Apoi, Vinci a scos din arsenal armele folosite la dublu: serviciile cu mult efect, urcările dese la fileu şi loburile atât de dificil de returnat. A reieşit un duel foarte echilibrat, decis după revenirea de la 0-2 a Robertei în manşa secundă.

Intrate în decisiv, cele două au jucat ceva mai precaut, dar Vinci a păstrat cadenţa şi tactica, reuşind din nou break-ul, pentru 4-3, fiind şi enervată de scandările auzite din tribună. Cabrată, Vinci şi-a păstrat calmul şi avantajul. S-a făcut 5-3, 5-4 (pe serviciul lui Williams) şi Roberta a servit pentru meci. Nu i-a dat vreo şansă Serenei, pe care a executat-o la 40-0 cu un slice ce a plasat uşor mingea dincolo de fileu, încheind astfel disputa după fix două ore.

Statistica pare să fi fost de partea americancei, care a trimis 16 aşi şi a câştigat 74% din punctele jucate cu primul serviciu. Serena a materializat 4 mingi de break din 11 şi a avut 50 de lovituri direct câştigătoare, dar şi 40 de erori neforţate. Vinci a pus în teren doar 50% din primele mingi, dar a câştigat la fileu 18 puncte din 25, reuşind 19 lovituri câştigătoare şi doar 20 de erori neforţate. 4 din 10 şanse de break a fructificat. Scorul punctelor, 93-85 pentru Williams, care s-a impus şi în 78% din punctele mai scurte de trei schimburi, la serviciu.

La vârsta de 32 de ani, Roberta Vinci a fost cea mai în vârstă jucătoare care a ajuns în premieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam. Ea mai are o victorie în faţa unui lider mondial: în urmă cu 4 ani a trecut de daneza Caroline Wozniacki, la Toronto. Serena a jucat cea de-a 29-a sa semifinală de Grand Slam, având un bilanţ de 25-3 înainte de duelul cu Vinci. Înainte de duelul de la Flushing Meadows, Serena câştigase în două seturi toate cele patru meciuri directe cu italianca Vinci, autoarea celei mai mari surprize din tenisul feminin în 2015.

Totodată, Simona Halep are regretul de a fi ratat ultimul act, unde pentru prima dată în istorie se vor întâlni două sportive din Italia. Vinci a obţinut prima sa victorie în faşa Serenei în cinci confruntări. Totodată, a pus capăt unei serii de 33 de victorii consecutive reuşite de Serena la turneele de Grand Slam.

11 este cea mai înaltă poziţie ocupată de Vinci în ierarhia WTA, în iunie 2013.