icon

Premierul Valeriu Streleţ a discutat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, despre situaţia social-politică din ţară

11-09-2015 19:07
796

Cei doi interlocutori au făcut un schimb de opinii despre ultimele evenimentele care se produc în Republica Moldova, referindu-se, inclusiv, la protestele ce se desfăşoară în centrul capitalei din 6 septembrie curent.

 

Prim-ministrul a menţionat că îi pare rău că oamenii au ajuns să protesteze şi a reiterat ferma sa convingere că demisia Guvernului ar agrava şi mai mult situaţia. În acest context, Valeriu Streleţ a vorbit în detalii despre acţiunile întreprinse de Guvern în cele 42 de zile de la învestire, precum şi măsurile pe care le-a planificat deja şi care ar oferi soluţii cât mai rapide. „Guvernul are o viziune fermă şi sinceră de a schimba lucrurile, prioritare în acest sens fiind asigurarea stabilităţii financiar-economice, reforma judiciară, dezvoltarea infrastructurii energetice, spectrul de probleme sociale, reforma administraţiei publice şi consolidarea societăţii”, a subliniat Prim-ministrul.

 

La rândul său, Ambasadorul James D. Pettit a menţionat că asigurarea stabilităţii şi continuarea reformelor de modernizare sunt de o importanţă majoră. Oficialul american a reiterat sprijinul ţării sale pentru Republica Moldova.

 

Părţile s-au referit şi la subiecte privind reglementarea transnistreană, procesul de pregătire pentru vizita Fondului Monetar Internaţional în Republica Moldova şi altele.

 

Premierul Valeriu Streleţ a exprimat condoleanţe poporului american în legătură cu evenimentele din 11 septembrie 2001. „Atentatele de acum 14 ani din SUA au marcat începutul unui nou proces în istoria modernă, cel de a înţelege adevărata esenţă a terorismului internaţional indiferent de originea acestui fenomen şi de a-l combate cu toată determinarea”, a spus Şeful Executivului.

 

Ambasadorul James D. Pettit a mulţumit Premierului pentru faptul că a comemorat victimele atacurilor teroriste de acum 14 ani şi a depus flori la Ambasada SUA de la Chişinău în dimineaţa acestei zile.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31