19:50:07 18.04.2024
Stiri

AVERTISMENT ŞOCANT! Crenvurştii ne pot ÎMBOLNĂVI copiii de LEUCEMIE

Știri 11.09.2015 18:30 Vizualizări2766 Autor: Ziarul National
AVERTISMENT ŞOCANT! Crenvurştii ne pot ÎMBOLNĂVI copiii de LEUCEMIE


În ciuda faptului că pare inofensiv să mănânci un sandvici cu mezeluri, studii realizate de cercetătorii americani au ajuns la o concluzie îngrijorătoare: copiii care consumă frecvent crenvurşti prezintă un risc sporit de leucemie.

Mai mult, unele studii arată că şi femeile care mănâncă frecvent hamburgeri sunt în pericol de a dezvolta limfom, scrie ziarulring.ro.

Indiferent dacă sunt preparaţi din carne de pui sau de porc, crenvurştii ne pun tuturor sănătatea în pericol, dar, în cazul copiilor şi tinerilor, chiar şi viaţa.

Cercetătorii de la Şcoala de Medicină a Universităţii de Sud din Los Angeles au concluzionat că tinerii care au mâncat mai mult de trei crenvurşti pe săptămână sunt de aproape zece ori mai predispuşi la leucemie decât cei care nu au consumat deloc.

Specialiştii americani susţin că şi în cazul femeilor însărcinate care au mâncat crenvurşti de mai multe ori pe săptămână, nou-născuţii prezentau un risc dublu de a face tumori pe creier. De altfel, nu doar crenvurştii, ci toate tipurile de mezeluri dăunează sănătăţii pentru că majoritatea ingredientelor folosite pentru prepararea lor sunt resturi animale. Pericolul este sporit de amestecarea acestora cu apă şi conservanți extrem de nocivi pentru organism.

Folosit pentru menţinerea culorii crenvurştilor, nitritul de sodiu (E 250) are potenţial cancerigen. În timpul procesului de gătire, nitriţii prezenţi în produsele din carne procesată se transformă într-un compus cancerigen, o reacţie care se întâmplă, de fapt, şi în stomacul nostru, de aici venind riscul de a face diferite tipuri de cancer (bucal, esofagian, de stomac şi de creier).

12 crenvurşti pe lună sporesc de zece ori riscul copiilor de a face leucemie, susţin cercetătorii americani.

Dr. James R. Cerhan, profesor asistent la Universitatea din Iowa, recomandă reducerea cărnii roşii şi a grăsimii în alimentaţie şi ne recomandă să consumăm cât mai multe vegetale. În opinia sa, abuzul de carne roşie este legat de apariţia cancerului glandelor limfatice. Dr. Cerhan a realizat un studiu pe 35.000 de femei din Iowa şi a descoperit că acelea care aveau un consum de carne roşie de peste o treime din totalul alimentelor au prezentat un risc aproape dublu de limfom faţă de cele cu un consum mai mic de o treime. Astfel, a mânca hamburgeri mai mult de patru ori pe săptămână înseamnă mai mult decât dublarea riscului de limfom non-Hodkin la femei. Mai mult, femeile ar putea să reducă riscul de limfom cu 36% printr-o dietă care să cuprindă fructe de trei ori (sau chiar mai mult) pe zi.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md