01:50:18 29.03.2024
Stiri

DEZVĂLUIRI // De ce a fost AMENDATĂ compania lui Șor cu cinci MILIOANE de lei

Anticorupție 11.09.2015 16:47 Vizualizări1964 Autor: Ziarul National
DEZVĂLUIRI // De ce a fost AMENDATĂ compania lui Șor cu cinci MILIOANE de lei


Compania „Avia Invest”, cea care a luat în concesiune Aeroportul Internaţional Chişinău și este asociată cu numele lui Ilan Șor, a fost amendată ieri, de către Consiliul Concurenței, cu cinci milioane de lei.

Consiliul Concurenței nu anunțase motivul aplicării acestei amenzi „pentru abuz de poziție dominantă”, dar astăzi „MGH Ground Handling” a făcut public un comunicat de presă prin care salută decizia de a amenda „Avia Invest”, dar o consideră „prea blândă”.

„După concesiunea Aeroportului International Chișinău, în perioada aprilie-mai 2014, „Avia Invest” SRL a preluat forțat, prin interpuși, compania „Aeroport Handling” SRL de la câștigătorul legal al licitației publice de privatizare. Ulterior, începând cu sfârșitul anului 2014, prin multiple acțiuni ilegale, „Avia Invest” a încercat să elimine compania „MGH Ground Handling” de pe piața serviciilor aeroportuare de handling cu scopul monopolizării pieței de către „Aeroport Handling” SRL. Acțiunile ilegale s-au manifestat prin neprelungirea contractelor de locațiune, invocându-se motive false și fără vreo justificare obiectivă precum și acțiuni ostile concertate împotriva MGH „Ground Handling” și a clienților săi, acțiuni care au dus în final la deturnarea celei mai mari părți a clienților MGH către „Aeroport Handling” SRL, societate controlată și gestionată de aceleași persoane care controlează „Avia Invest” SRL”, enumeră motivele care au dus la aplicarea amenzii „MGH Ground Handling”.

Potrivit sursei, în doar câteva luni, „Aeroport Handling” a reușit să-și crească ponderea cotei de piață de la cca 65% la cca 95% „pe contul pieței clienților deturnați”.

„MGH „Ground Handling” consideră amenda anunțată de Consiliul Concurenței drept o măsură mult prea blândă față de gravitatea faptelor și recidivarea „Avia Invest SRL” -concesionara Aeroportului Chișinău în încălcările comise, inclusiv prin constituirea concentrării economice ilegale și practici concertate împreună cu „Aeroport Handling”, măsurile anunțate nefiind în stare sa rezolve problemele acaparării pieței și riscului de monopolizare definitivă a pieței de profil”, se arată în același comunicat de presă.

La final, „MGH Ground Handling” anunță că va solicita în mod repetat Consiliului Concurenței extinderea investigației și va solicita inclusiv anularea „tranzacției de preluare forțată a Aeroport Handling”.

Menționăm că „Avia Invest” nu a comentat deocamdată decizia Consiliului Concurenței prin care a fost amendată cu cinci milioane de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md