Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Erasmus+ Moldova lansează campania națională…

Erasmus+ Moldova lansează campania națională pentru studenți „Information Day”

Oficiul Național Erasmus+ în Moldova (NEO) anunță despre lansarea unei campanii naționale de informare, dedicată tinerilor și studenților interesați de studii europene. Astfel, în cadrul sesiunilor „Information Day Erasmus+” cei care vor să obțină o bursă finanțată de Comisia Europeană vor avea posibilitatea să afle cum funcționează Programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport 2014-2020.

Echipa Oficiului Național Erasmus+ în Moldova va explica în detalii cum se aplică pentru o bursă de studii în Europa, care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să se țină cont în acest proces și va răspunde la toate întrebările tinerilor legate de Programul Erasmus+.

Întâlniri cu studenții vor avea loc la Chișinău, Bălți, Cahul și Comrat, după cum urmează:
La COMRAT, la 17 septembrie, ora 9:30, la Universitatea de Stat din Comrat – Centrul European (Biblioteca)
La CAHUL, 17 septembrie, ora 12:30, la Universitatea „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Blocul central, Sala de Festivități
La 22 septembrie – CHIȘINĂU, ora 14:00, Academia de Studii Economice, Blocul F, aula 203
La 29 septembrie – BĂLȚI, ora 14:10, la Universitatea de Stat „Alecu Russo”, Blocul administrativ, Sala Polivalentă

Campania „Information Day Erasmus+” are scopul de a promova programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport în rândul tinerilor din R. Moldova și de a-i încuraja să beneficieze de oportunitățile de studii oferite de Program.

Până în 2014 în jur de 1000 de studenți și cadre didactice din Moldova au beneficiat de mobilități prin intermediul Programului.

NEO Moldova este reprezentanța oficială a Programului Erasmus+ al Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport 2014-2020 pe dimensiunea învățământului superior. Oficiul Național Erasmus+ în Moldova asistă Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a Comisiei Europene și autoritățile din Moldova implicate în implementarea Programului Erasmus+.

Erasmus+ este Programul Uniunii Europene care sprijină acțiunile din domeniile Educație, Formare, Tineret și Sport pentru perioada 2014-2020. Erasmus+ reunește șapte programe ale UE, desfășurate până în 2014: Lifelong Learning (Învățare pe tot parcursul vieții), Youth in Action (Tineret în acțiune), Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink și Programe de Cooperare cu Țările Industrializate în Domeniul Învățământului Superior. Programul își propune să modernizeze și să îmbunătățească învățământul superior în Europa și în lume.