Social

Sondaj: Moldovenii – îngrijoraţi de sărăcie şi corupţie

Cel mai puţin oamenii sunt îngrijoraţi de instaurarea unei dictaturi în ţară, de deficitul produselor de primă necesitate şi de calamităţi naturale.
Mai mult de jumătate dintre cei intervievați (52,3%) au spus că cel mai mult îi îngrijorează prețurile. 50,6% au spus că sunt îngrijorați cel mai tare de sărăcie, iar 39,5% au spus că îngrijorarea cea mare este legată de nivelul corupției.

Calamitățile naturale (2,0%), deficitul de produse de primă necesitate (1,7%) și instaurarea unei dictaturi (1,7%) sunt îngrijorările oamenilor care s-au situat la polul opus.

Totodată, 63,3% dintre respondenți consideră că „jocurile financiare murdare ale anumitor cercuri de interese din spatele guvernării” au cauzat deprecierea leului. Alți doi factori majori, invocați de către oameni sunt „politica incorectă a BNM” (40,6%) și „problemele financiare la Banca de Economii, Socială şi Unibank” (40%).

Același sondaj mai arată că 66,9 la sută dintre cei intervievați consideră că susțin afirmația, potrivit căreia, problemele de la BEM au fost generate de „jocurile murdare ale unor persoane de la guvernare”. În mică măsură sunt de acord cu această afirmație 7,6%, iar 6,3 la sută dintre cei chestionați o resping categoric.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 1834 persoane, în perioada 22 februarie – 4 martie 2015, de către Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing CBS-AXA. Potrivit realizatorilor studiului, eroare maximală a datelor este de 3%.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *