Jucătorii Barcelonei s-au simţit excelent la ultimul antrenament înainte de marele meci cu Real Madrid. Va fi cel mai important "El Clasico" din ultimii ani, iar duelul celor doi granzi ar putea chiar să decidă cine va fi campioana Spaniei.

Catalanii sunt pe primul loc, cu 65 de puncte, dar Real are cu un singur punct mai puţin. Pe lângă faptul că "extratereştrii" traversează o perioadă excelentă, şi starul lor este într-o formă mai bună decât vedeta madrilenilor. Messi l-a depăşit pe Ronaldo în topul marcatorilor din Primera. Argentinianul are 32 de reuşite, în timp ce portughezul a punctat de 30 de ori.

Cu toate acestea, tehnicianul catalanilor, Luis Enrique, consideră că importanţa lui Messi în jocul echipei sale nu se reduce doar la golurile pe care acesta le înscrie.

"Diferenţa pe care o face Messi stă în felul său de a interpreta meciul şi în abilitatea lui de a "citi" jocul şi de a decide ce are echipa de făcut. Dă pase, se apără... Cifrele şi numărul golurilor nu sunt singurele lui atribuţii. Este vorba şi de interpretare şi de felul în care vede jocul", a declarat antrenorul Barcelonei, la conferinţa de presă care a prefaţat cel mai important duel al sezonului.

De valoarea sud-americanului este conştient şi tehnicianul rivalilor, italianul Carlo Ancelotti: "Messi joacă foarte bine, ca de altfel toată echipa Barcelonei. Evoluează Cu multă dezinvoltură, iar Messi are contribuţia lui".

Cu toate acestea, Luis Enrique recunoaşte şi pericolul reprezentat de vedetele Realului, care îi pot pune în dificultate pe jucătorii catalani.

"Orice jucător din atacul lui Real Madrid, fie că e Bale, Benzema sau Cristiano, poate fi decisiv. Sunt trei dintre cei mai buni jucători din lume pe acele poziţii şi pot fi periculoşi pentru orice adversar, indiferent de tactică sau de forma în care se află", a explicat antrenorul grupării de pe Camp Nou.

"Nu vom cădea în capcana de a crede că va fi uşor sau că este aproape gata. Nicio şansă. Trebuie să tratăm foarte serios şi profesionist acest meci şi trebuie să înţelegem că acesta este un meci în care vom suferi. Cel puţin în apărare, până la un punct. Sperăm ca toată euforia din jurul nostru să fie transformată în susţinere în acele momente dificile, pentru că asta ne va ajuta să jucăm bine şi să fim uniţi", a adăugat Luis Enrique.

Pe lângă orgoliile care se nasc în jurul acestei rivalităţi, partida de diseară are şi miza primului loc în clasament, iar echipa din capitala Spaniei îşi doreşte să recupereze poziţia de lider, pe care a pierdut-o recent.

"Barcelona a preluat poziţia de lider de două săptămâni, iar acest meci reprezintă un bun prilej pentru noi de a reveni în frunte", a avertizat Ancelotti.

Ambele echipe au câte o absenţă importantă pentru acest meci. Gazdele nu se vor putea baza pe Sergio Busquets, în timp ce madrilenii nu-l au la dispoziţie pe James Rodriguez. Ancelotti i-a recuperat la timp pentru El Clasico pe Sergio Ramos şi Luka Modric, astfel că va putea trimite pe teren un prim 11 aproape ideal, la fel ca şi omologul său de pe banca Barcelonei.

Catalanii vor evolua cu Bravo în poartă, Alves, Pique, Mathieu şi Alba în linia defensivă, Rakitic, Mascherano şi Iniesta la mijloc, în timp ce în ofensivă vor juca cei trei mari - Messi, Suarez şi Neymar.

De cealaltă parte, Real va avea o aşezare practic identică: Casillas în poartă, o linie de fund cu Carvajal, Pepe, Ramos şi Marcelo, un mijloc format din Modric, Kroos şi Isco, în timp ce ofensiva va fi alcătuită din deja clasicul BBC - Bale, Benzema şi Ronaldo.