Şapte state europene se vor opune unor noi sancţiuni împotriva Rusiei

Şapte state europene vor vota împotriva prelungirii sancţiunilor la adresa Rusiei sau a introducerii unor noi măsuri de acest gen, notează Russia Today.

Este vorba despre Cipru, al cărui preşedinte Nicos Anastasiades a vizitat Moscova în februarie, despre Italia, despre Italia (premierul Matteo Renzi s-a întâlnit cu Vladimir Putin la începutul acestei luni) şi Grecia (premierul Alexis Tsiparas este aşteptat la Moscova în aprilie).

Alături de Ungaria, Slovacia, Austria şi Spania, aceste state vor respinge, la summitul de la Bruxelles, continuarea politicii de sancţionare a Rusiei.

„Politica anti-sancţiuni pare să fie din ce în ce mai populară în Europa” a spus pentru Bloomberg Steven Blockmans, analist al Centrului European de Studii Politice de la Bruxelles.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.