Actualitate

Presa: Autorităţile transnistrene NU MAI SUNT binevenite la Moscova!

Potrivit publicaţiei, documentul ar fi fost expediat de Nina Ştanski pe numele liderului separatist Evgheni Şevciuk, după o vizită recentă la Moscova. Astfel, „Kommersant” scrie că documentul secret reprezintă de fapt un raport al întâlnirilor ce le-a avut Nina Ştanski în capitala rusă.

Potrivit acestuia, în cadrul unei întrevederi, Andrei Klimov, vice-președinte al Comitetului Internațional al Consiliului Federației, a criticat dur politicienii transnistreni, care potrivit lui promovează o politică de „stoarcere regulată de bani din UE şi Rusia”. Klimov ar fi declarat Ninei Ştanski că „alegătorii din regiunile Federaţiei Ruse tot mai des întreabă de ce Transnistria nu achită gazul rusesc”.

De asemenea, în document figurează şi Iaroslav Nilov, şeful Comitetului pentru comunităţile civile şi organizaţiile religioase al Dumei de Stat, care a menţionat că autorităţile transnistrene nu urmează sfaturile şi îndrumările Moscovei privind politica informaţională a regiunii, care ar trebui să contribuie la „imaginea pozitivă a republicii”.

Aceeaşi sursă mai precizează că la Moscova Nina Ştianski ar fi avut parte şi de întâlniri „pozitive”. Astfel, liderul Partidului Comuniştilor, Ghenadi Ziuganov, a dat asigurări că Transnistria şi Rusia sunt „o unitate istorică în trecut şi viitor”, iar liderul PLDR, Vladimir Jirinovski, a anunţat-o despre necesitatea de a construi un aeroport la Tiraspol, numind edificarea acestui obiectiv drept „sarcina de bază”.
 
Sursa: moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *