Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Târgul OSC-urilor te provoacă să…

Târgul OSC-urilor te provoacă să explorezi societatea civilă și integrarea europeană

Târgul OSC-urilor va avea loc pe data de 11 septembrie, între orele 12:00-16:00, în piața Vasiel Alecsandri din Bălți. Târgul este organizat în cadrul campaniei informaționale EUROPA PENTRU TINE.

Târgul va prezenta activitatea a 25 de OSC-uri din Bălți și din alte regiuni și va oferi oportunități de implicare civică pentru cetățeni. Voluntarii OSC-urilor vor explica cum suportul Uniunii Europene (UE) va aduce beneficii tinerilor, locuitorilor din mediul rural, persoanelor în etate și vor prezenta posibilități de implicare activă în reformele prevăzute în Acordul de Asociere RM-UE, semnat în iulie 2014. Copiii și tineriii se vor implica în jocuri educaționale cu subiecte legate de cultură, istoria sau geografia europeană, își vor face picturi pe față și vor participa la activități distractive. Adulții vor avea ocazia să participe la concursuri și să câștige premii.

Acest eveniment este posibil datorită suportului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), în cadrul programului „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova” implementat de FHI 360. Suportul media este oferit de agenția Parc Comunicații.

Scopul programului „Parteneriate pentru o Societate Civilă durabilă” (MPSCS) este de a îmbunătăți capacitatea societății civile din R. Moldova să reprezinte interesele cetățenilor, să influențeze politicile publice și să susțină rolul democratic al sectorului asociativ. MPSCS consolidează OSC-urile din Moldova, rețelele OSC-urilor și îmbunătățește relațiile dintre OSC-uri, cetățeni și autoritățile publice pentru a contribui la dezvoltarea unui sector al societății civile vibrant și efectiv. De asemenea, proiectul susține organizațiile societății civile care sensibilizează și informează populația privind Uniunea Europeană și parcursul European al R. Moldova.