Nici liderii AIE nu au venit la întâlnirea cu protestatarii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderii Alianței pentru Integrare Europeană, Vladimir Filat, Marian Lupu, Mihai Ghimpu și Vladimir Plahotniuc nu au participat la întrevederea cu membrii Grupului de Intermediere și Reprezentare (GIR) a protestului din 6 septembrie.

Cei patru nu au dat curs solicitării GIR, de a se organiza o întrevedere între reprezentanții protestatarilor și liderii AIE.

În fața lor a venit doar Sergiu Palihovici, secretarul General al Guvernului, care și-a arătat „disponibilitatea de a discuta” cu reprezentanții din GIR.

În schimb, reprezentanții GIR au dat citire revendicărilor celor 4 mitinguri de protest organizate în acest an, constatând că „guvernarea oligarhică, în continuare ignoră cetățenii”.

„Pelerinajul nostru, de a ne întâlni cu conducerea statului, s-a încheiat. Am făcut aceste tentative începând cu 6 septembrie, când am solicitat că cele trei persoane de vârf să se afle în clădirea Guvernului pentru a le înainta revendicările. În aceste condiții ne rezervăm dreptul de continua protestul, amplificând numărul participanților la manifestații”, a declarat Valentin Dolganiuc, membru al Platformei DA.

Membrii Platformei au anunțat anterior că invită cetățenii în număr mare sâmbătă și duminică în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a da o greutate și mai mare protestelor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...