„Motivul refuzului este asociat cu informaţii incorecte din cererile de survolare a teritoriului Bulgariei, referitoare la scopul zborurilor şi încărcătură”, a informat Ministerul de Externe de la Sofia, într-un comunicat.

Un oficial american a declarat sâmbătă că autorităţile americane au detectat paşi pregătitori îngrijorători, inclusiv transportul de unităţi de cazare prefabricate pentru sute de persoane pe un aerodrom sirian, ceea ce ar putea însemna că Rusia se pregăteşte să trimită unităţi militare acolo.

Amintim că SUA au cerut Greciei să interzică Rusiei să mai folosească spaţiul său aerian pentru zboruri de aprovizionare în Siria, iar Ministerul grec de Externe a precizat că solicitarea este în curs de examinare.

Secretarul de Stat american John Kerry l-a sunat sâmbătă pe omologul său rus Serghei Lavrov, pentru a exprima îngrijorarea Statelor Unite faţă de un eventual angajament militar al Moscovei în Siria, a anunţat Departamentul de Stat.

Rusia este un aliat important al preşedintelui Bashar al-Assad în războiul care a divizat Siria în teritorii controlate de diferite grupări armate rivale, inclusiv gruparea Stat Islamic, în timp ce Guvernul controlează mare parte din vestul ţării.