07:03:08 25.04.2024
Stiri

Valeriu Streleț: „E o situație fără precedent. Se poate PRĂBUȘI TOTUL. Cursul dolarului ar putea ajunge la 40 de lei”

Politică 08.09.2015 21:39 Vizualizări10109 Autor: Ziarul National
Valeriu Streleț: „E o situație fără precedent. Se poate PRĂBUȘI TOTUL. Cursul dolarului ar putea ajunge la 40 de lei”


Prim-ministrul Valeriu Streleț susține că este gata să se întâlnească cu membrii grupului de inițiativă al Platformei „Demnitate și Adevăr” pentru a discuta revendicările transmise ieri, la ora 16.15, dar în același timp nu înțelege de ce reprezentanții protestatarilor cer demiterea Guvernului.

„Consecințele demiterii Guvernului la ora actuală, când urmează să vină delegația FMI, pot fi imprevizibile pentru R. Moldova. Eu am fost tentat să refuz funcția de premier, dar am acceptat, pentru că am înțeles că ne aflăm într-o situație de o gravitate fără de precedent. O eventuală demitere a Guvernului ar însemna o prăbușire totală. S-ar putea ca nimic să nu mai poată fi reconstruit. Urmează să vină FMI și să creăm o platformă care să ne permită să ne relansăm. Deja am început să avem niște firicele de rezultate, dar reprezentanții protestatarilor din PMAN solicită demisia Executivului”, a declarat prim-ministrul, astăzi-seară, la o emisiune de la postul public de televiziune.

În același context, Valeriu Streleț a menționat că ar trebui de făcut distincție între protestatarii din PMAN și reprezentanții acestora. „Sunt două lucruri distincte. Eu îmi doresc să realizez fapte decât să-mi cer scuze. Eu nu-s atacat de cetățeni, dar de cei din conducerea „DA”. Eu o să mă întâlnesc mâine cu ei și chiar propun să elaborăm un document comun de revendicări. Doar că ei vor să fie distrus sistemul care poate fi asanat, vor alegeri anticipate. Eu mă simt ofensat atunci când se scandează „hoții de la Guvern”. Eu nu am furat și nu am participat la delapidări, nu am luat mită niciodată. Prin cererile liderilor platformei se urmărește nu rezolvarea problemelor oamenilor, ci altceva. Avem păcate față de cetățeni, dar putem să le corectăm. Alegerile anticipate nu reprezintă soluția. Problemele sunt extrem de grave. Un dolar poate ajunge la 40 de lei, pentru că acum cursul e menținut cu forța. Rata dobânzii e înaltă și economia nu se poate dezvolta. Alegerile ar însemna restanțe la salarii și pensii”, a admis premierul.

Prim-ministrul a mai spus că nu înțelege de ce reprezentanții Platformei „DA” solicită demisia Executivului, președintelui țării, președintelui Parlamentului, dar nu pomenesc nimic de concesionarea Aeroportului și de persoanele vizate în raportul „Kroll” în privința fraudelor din sistemul bancar. „Vreau să fie clar pentru toți. Abia ieri am primit petiția celor din platformă. Am fost luat în derâdere că nu cunosc din presă revendicările înaintate. Revendicările reprezentanților protestatarilor conțin multe elemente de incoerență. De exemplu, se cere demisia președintelui Parlamentului, iar când vine vorba de persona non-grata, atunci numele acestuia nu apare în revendicări. Această petiție s-a făcut în grabă și sunt gata să mă întâlnesc cu ei pentru a elabora un document comun”, a mai adăugat sursa citată.

Menționăm că reprezentanții Platformei „Demnitate și Adevăr” au solicitat o întâlnire comună cu premierul Valeriu Streleț, președintele Nicolae Timofti și spicherul Andrian Candu, lucru care nu s-a întâmplat până acum. Astăzi, aceștia au fost primiți doar de către consilierii președintelui Timofti.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md