Alexandru Dutca are 52 de ani şi este din satul Taraclia, raionul Căuşeni. Acum 23 de ani a stat pe baricadele de pe Nistru şi a luptat pentru o ţară independentă şi prosperă. Şi tot de atâţia ani este invalid de gradul 2, pentru că suferă de necroză la picioare. În ciuda tuturor dificultăţilor, pe 6 septembrie a urcat în microbuz şi a venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale. 

Veteranul susţine că i-a ajuns cuţitul la os şi că nu-şi poate întreţine familia cu cei 700 de lei din pensia de invaliditate.

Abia de şi-a putut stăpâni emoţiile atunci când a început să vorbească despre greutăţile pe care le întâmpină zi de zi. Cel mai mult îl macină faptul că nu-şi poate ajuta familia, nici într-un fel. 

Acest micuţ poartă nume de voievod, Dragoş, şi de trei zile şi-a schimbat pătuţul de acasă pe salteaua din cort. Mama copilului e însărcinată în 12 săptămâni, dar chiar şi aşa a venit în Piaţă să lupte pentru un viitor european. Natalia a lucrat timp de 9 ani peste hotare. A renunţat la străinătate şi a venit acasă, dar aici neajunsurile par să nu se mai termine. 

Printre protestatarii din Orăşelul Demnităţii l-am întâlnit şi pe acest băiat de 7 ani, care de câţiva ani locuieşte cu părinţii săi peste hotare. 

Din Grecia, de pe insula Lesbos, special pentru a participa la acţiunile din centrul capitalei, a venit şi această femeie. După ce a lucrat timp de 25 de ani profesoară în oraşul Nisporeni, a plecat în căutarea unui trai mai bun peste hotare. De 16 ani vine acasă doar de sărbători. 

Protestatarilor care au avut curajul să schimbe confortul din casă cu cel din corturile instalate în Piaţa Marii Adunări Naţionale, oameni din toate colţurile ţării continuă să le aducă bucate calde, fructe, legume şi apă. 

De apreciat este şi gestul celor 1800 de locuitori ai satului Domulgeni, raionul Floreşti care le-au trimis protestatarilor 62 de cutii cu mere. 

De ieri şi până astăzi în Orăşelul Demnităţii au mai fost instalate încă 62 de corturi. În total sunt 162 de case improvizate.