Proiecte moldo-române: Tren pe ruta Iași-Chișinău și pod rutier la Ungheni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tren pe ruta Iași-Chișinău și pod rutier la Ungheni. Sunt proiectele pe care miniștrii Transporturilor din România și Republica Moldova le-au stabilit în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la Iași.

Conform ministrului român Iulian Matache în perioada următoare se vor face studii de fezabilitate care vor stabili exact valoarea proiectelor și modul lor de implementare.

Cei doi miniștri au stabilit ca în perioada următoare să fie pusă în funcțiune ruta feroviară Chișinău-Iaşi, Socola, pe care vor circula trenuri modernizate la Pașcani.

„Deschiderea traficului feroviar între Chişinău şi Iaşi pe linie cu ecartament larg până la Socola şi, de asemenea, am discutat de proiectele comune între Românai şi Republica Moldova legate traficul rutier, respectiv realizarea podului de la Ungheni între România şi Moldova şi celelalte poduri pe care le avem la graniţa cu Moldova,” a declarat Iulian Matache, ministrul român al Transporturilor.

Tot în cadrul întâlnirii de la Iași s-a decis construirea unui pod rutier la Ungheni și reabilitarea altora. Costul estimat pentru aceste investiții este între 20 și 30 de milioane de euro.

„Avem o serie de poduri care necesită reconstrucţie capitală cât şi construcţia podului de la Ungheni, podului rutier. Este nevoie de a pregăti un acord guvernamental în acest sens şi sperăm să-l pregătim şi să fie semnat la şedinţa comună a guvernului Republicii Moldova cu România pe 22 septembrie la Tulcea”, a declarat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova, Iurie Chirinciuc.

Ministrul Transporturilor Iulian Matache a dat asigurări că autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș se află în masterplan și va fi realizată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...