Timofti și-a trimis consilierii la întrevedere cu grupul de inițiativă al poporului; Nu s-a ajuns la un consens

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Nicolae Timofti, care a refuzat să aibă o întrevedere cu reprezentanții grupului de inițiativă al protestului din 6 septembrie, și-a delegat consilierii pentru discuții.

O întâlnire între un grup de consilieri ai președintelui Timofti, în frunte cu Secretarul General al Aparatului Președintelui Ion Păduraru, și reprezentanți Grupului de Intermediere și Reprezentare (GIR) a Marii Adunări Naționale din 6 septembrie, a avut loc marți la Guvern.

Reprezentanții celor două părți nu au putut ajunge însă la un acord, iar Ion Păduraru le-a transmis delegaților protestatarilor că „nici nu se discută problema demisiei președintelui”.

„Anterior și socialiștii și comuniștii au cerut demisia președintelui, dar acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat Ion Păduraru.

În schimb, reprezentanții GIR au spus că nu pot „negocia revendicările poporului” cu delegații Președinției, ei fiind doar niște intermediari.

„Ați pronunțat numele unor partide politice. Acum demisia o cere societatea. Au cerut-o într-un glas o sută de mii de oameni. Hai să facem diferența”, a declarat Andrei Năstase, membru al Platformei Civice Demnitate și Adevăr.

Potrivit reprezentanților GIR, Nicolae Timofti, prin demisia sa, ar crea condițiile necesare plecării actualei „guvernări oligarhice”.

„Președintele Timofti, prin felul în care își îndeplinește atribuțiile, a creat premizele oligarhizării puterii și capturării statului. Deși a fost informat despre devalizarea băncilor, despre situația din sistemul bancar, atacuri raider, nu a făcut nimic pentru a le împiedica, ba din contra”, a mai spus Andrei Năstase.

În final, toți reprezentanții GIR care au mers la discuții au dat asigurări că „vor merge mai departe”, până ce toate revendicările lor vor fi auzite.

Anterior, președintele a anunțat că refuză se demisioneze, așa cum i-au cerut cei peste o sută de mii de protestatari din Piața Marii Adunări Naționale duminică.

Citește și: Reacția lui Timofti: „Împărtășesc multe din îngrijorările exprimate de cetățeni, dar nu voi demisiona”


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...