Ajutaţi şi de rezultatul de la Belfast, unde Irlanda de Nord şi Ungaria au terminat la egalitate, scor 1-1, "tricolorii" au rămas la doar un punct în spatele britanicilor şi şi-au păstrat avansul de 3 puncte faţă de maghiari, pe locul 2 în grupa F. Mai mult decât atât, teoretic, România are cel mai uşor program în ultimele două etape.

Naţionala lui Iordănescu mai are de jucat pe teren propriu cu Finlanda, pe 8 octombrie, şi în deplasare cu Insulele Feroe, trei zile mai târziu. O victorie şi o remiză în aceste jocuri trimit România la Euro. În funcţie de celelalte rezultate, românii se pot califica şi cu două remize sau chiar cu un singur punct.

Ungaria va întâlni în runda următoare Insulele Feroe, pe teren propriu, iar în ultima etapă se va deplasa în Grecia. Este de presupus că maghiarii nu vor avea probleme să ia toate punctele din duelul cu nordicii, dar partida cu elenii se anunţă una mult mai dificilă.

În cazul în care Ungaria face se impune cu Insulele Feroe şi face doar egal în Grecia, România se poate califica şi cu două remize. Dacă maghiarii pierd în Grecia, naţionala lui Iordănescu poate merge în Franţa şi cu un punct în ultimele două etape.

Există totuşi şi posibilitatea ca România să termine pe locul 3 în grupă, ceea ce mai mult ca sigur înseamnă o dublă de baraj, în cazul în care "tricolorii" obţin 3 puncte din ultimele două meciuri. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie ca Ungaria să câştige atât cu Insulele Feroe, cât şi cu Grecia, iar nord-irlandezii, care mai au de jucat cu Grecia, acasă, şi cu Finlanda, în deplasare, să câştige la rândul lor cel puţin 3 puncte.

Într-un scenariu puţin probabil totuşi, România, Irlanda de Nord şi Ungaria pot termina la egalitate de puncte, câte 19. Ca să se întâmple astfel, "tricolorii" trebuie să obţină doar 3 puncte în ultimele două etape, nord-irlandezii să facă două remize, iar maghiarii să câştige ambele partide pe care le mai au de disputat.

În acest caz, se va face un clasament în trei, în care România este lider, cu 6 puncte, urmată de Irlanda de Nord, cu 5 puncte, şi Ungaria, cu doar 3 puncte.

În acelaşi timp, se poate întâmpla ca România să cadă pe locul 4 şi să rateze şi prezenţa la baraj, dar în acest caz discuţia este mai curând ipotetică, fiind nevoie de un joc al rezultatelor incredibil.