Lazurca: „Este nevoie de mai multă Europă în justiţia din Republica Moldova”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Toată lumea admite că este nevoie de mai multă Europă în justiţia din Republica Moldova, spune ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca.

Potrivit oficialului, justiția din Republica Moldova are nevoie de un procuror european/român, iar acest lucru este înțeles și de cei care au viziune ceva mai puţin critică despre felul în care funcţionează justiția moldovenească.

„În ceea ce priveşte procurorul european/român în Republica Moldova, eu cred că toată lumea admite că este nevoie de mai multă Europă în justiţia din Republica Moldova, chiar şi cei care au viziune, să spunem, ceva mai puţin critică despre felul în care funcţionează ea. Cred că ceea ce este esenţial este tocmai acest lucru, nu persoana sau naţionalitatea unui slujitor al justiţiei, să folosesc un termen general din Republica Moldova, ci asumarea deliberată, cotidiană a practicilor şi standardelor europene în domeniu”, a spus Lazurca într-un interziu pentru Mediafax.

Oficialul spune că atât Uniunea Europeană, cât și România ar reuși să pună la dispoziţia Republicii Moldova cele mai potrivite mijloace și persoane, pentru ca țara noastră să ducă la bun sfârşit reforma justiției.

„Există semnale promiţătoare în acest sens şi cred că Uniunea Europeană şi în conceptul european România, într-un mod foarte activ, vom reuşi să punem la dispoziţia Republicii Moldova cele mai potrivite mijloace, cele mai potrivite persoane, de asemenea, pentru ca Republica Moldova să ducă la bun sfârşit acest proces”, a adăugat oficialul român.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...