Sătui de fărădelegile guvernanţilor de la Chişinău, moldovenii stabiliţi în oraşul german Frankfurt au ieşit ieri în stradă pentru a-şi cere ţara înapoi.

„Suntem nemulţumiţi de nedreptatea care se face în Moldova, de corupţie. Nu suntem mulţumiţi deloc. Am vrea să ne întoarcem înapoi în ţară, să trăim şi noi ca lumea. Vrem să ne mândrim cu ţara noastră, să avem la ce ne întoarce. Să fie stabilitate în ţară, să fie creştere economică şi să vedem că lucrurile merg spre un viitor european”, afirmă un protestatar din Germania.

Au protestat duminică şi moldovenii stabiliţi în Italia, în oraşele Udine şi Vicenza.

Alături de protestatarii de la Chişinău au fost ieri şi moldovenii stabiliţi în Federaţia Rusă. Echipaţi cu pancarte, oamenii au cerut demisia actualei guvernări. Mesaje de încurajare au venit chiar şi de peste ocean. Această familie stabilită în provincia Ontario din Canada s-a declarat solidară cu manifestanţii din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Pentru un trai mai bun au pledat şi moldovenii plecaţi la muncă în Spania. Ei ne-au transmis pe adresa redacţiei un mesaj în care se declară sătui de străinătate. Vor ca situaţia în ţară să se schimbe pentru a se putea întoarce acasă.