„Eu tot am vrut să mă întâlnesc cu ei. Le-am oferit tot spaţiul şi timpul necesar. Acum trebuie să ne întâlnim cu dl preşedinte Timofti şi să decidem ce facem”, a spus prim-ministrul, pentru presă.

Referitor la declaraţiile reprezentanţilor protestatarilor, precum că aşteaptă în PMAN şi că anume acolo, în faţa mulţimii de oameni, trebuie să vină conducerea statului, Streleţ a declarat: „Şi noi o să-i aşteptăm acolo unde o să spunem noi. În viziunea lor, noi suntem un Guvern în demisie, aşa că ne putem permite”.

Premierul a mai adăugat că după ce va discuta cu preşedintele Nicolae Timofti se va lua o decizie privind o eventuală întâlnire cu reprezentanţii grupului de lucru. „Dar cu siguranţă nu în Piaţă. Ne vom întâlni acolo unde va fi nevoie”, a punctat Streleţ.

Precizăm că reprezentanţii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” au declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în Piaţa Marii Adunări Naţionale, că preşedintele Nicolae Timofti, premierul Valeriu Streleţ şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, sunt aşteptaţi astăzi la discuţii în PMAN. Asta după ce ieri atât şeful statului, cât şi preşedintele Parlamentului au refuzat să se întâlnească cu reprezentanţii celor 100 de mii de oameni care au protestat în centrul capitalei. 

Precizăm că sute de oameni continuă să protesteze în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi în acest moment, iar numărul corturilor din orăşelul „Demnităţii şi Adevărului” este în continuă creştere. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.