„Există o înţelegere între toate partidele politice din jurul intereselor clanurilor. Conducerea ţării şi guvernul au fost schimbate, însă interesul oligarhilor este tot mai puternic. Oamenii ies în stradă pentru a protesta împotriva oligarhilor, dar nu în favoarea Rusiei. Cred că întreaga populaţie a Republicii Moldova este pentru Europa, iar în rândul tinerilor este o majoritate absolută”, a menţionat guvernatorul regiunii Odesa, citat de gordonua.com.

Potrivit lui Saakaşvili, manifestaţia din Republica Moldova este o mişcare antioligarhică, care are scopul de a înlătura de la conducerea ţării toţi oligarhii care au furat ţara.

„Se cunoaşte de mult timp că oligarhii din Republica Moldova controlează toate sectoarele. Aceştia controlează toate instituţiile de  drept, marea majoritate a Parlamentului, dar şi pe prim-ministru”, a adăugat Mihail Saakaşvili.

Amintim că ieri la Chişinău a avut loc Marea Adunare Naţională, unde în jur de 100 de mii de oameni au ieşit să protesteze faţă de regimul oligarhic de la guvernare. Spre seară, în faţa Guvernului a fost instalat orăşelul „Demnităţii şi Adevărului”, unde au fost amplasate zeci de corturi. Protestatarii afirmă că nu vor pleca până când autorităţile nu vor îndeplini revendicările înaintate de grupul de contact al Marii Adunări Naţionale.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.