00:14:41 29.03.2024
Stiri

Streleț despre pretențiile „Kroll”: „Vor EXAGERAT de mult”

Economie 07.09.2015 18:03 Vizualizări955 Autor: Ziarul National
Streleț despre pretențiile „Kroll”: „Vor EXAGERAT de mult”


Comitetul Național de Stabilitate Financiară (CNSF), în frunte cu premierul Valeriu Streleț, nu a decis nici astăzi dacă va încheia sau nu un contract cu firmele „Kroll” și „Steptoe & Johnson LLP” pentru cea de-a doua fază de investigații privind furtul din sistemul financiar-bancar, dar și pentru recuperarea banilor.

După ședința Consiliului, premierul a declarat jurnaliștilor că negocierile cu unicul ofertant continuă, iar decizia va fi luată zilele următoare.

„Joi vom avea conturată o viziune finală dacă R. Moldova poate semna un contract cu acest consorțiu. Este vorba inclusiv de bani. Companiile solicită exagerat de mult pentru faza de recuperare”, a explicat Streleț.

Astăzi, CNSF a decis să formuleze un șir de precizări către aceste companii, care vizează etapa de recuperare a banilor dispăruți de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank .

Anterior, prim-ministrul preciza că lucrurile s-au împotmolit din cauza neclarităților din oferta „Kroll”, care vede altfel modalitatea de a primi onorariu din banii recuperați.

„Suma care urmează să o plătim pentru investigare este fixă, dar au apărut neclarități în ceea ce privește prima care urmează să o plătim companiei pentru recuperare. Noi avem o viziune, iar cei de la „Kroll” - alta. Noi vrem să le plătim acest onorariu din ultimele sume recuperate, iar ei vor din primele”, a spus Streleț.

Oficialul a ținut să atenționeze presa că viitorul contract care va fi semnat va fi confidențial, astfel încât prețul serviciilor care vor fi acordate nu va fi făcut public.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md