16:02:13 29.03.2024
Stiri

ATENȚIE! 11 produse alimentare PERICULOASE ce favorizează apariţia CANCERULUI: S-ar putea sa le consumi zi de zi

Știri 07.09.2015 16:55 Vizualizări1545 Autor: Ziarul National
ATENȚIE! 11 produse alimentare PERICULOASE ce favorizează apariţia CANCERULUI: S-ar putea sa le consumi zi de zi adevarul.ro


Un studiu al Institutului American al Cancerului stabileşte că cele mai multe cancere pot fi evitate. Cercetătorii spun că 60% până la 70% din tumori pot fi prevenite prin dietă alimentară în care trebuie evitate anumite alimente.

Institutul a publicat lista alimentelor care trebuie evitate cât si tipurile de cancere pentru care sunt contraindicate.

1. Zahărul

Cei care suferă de cancer trebuie să evite total să consume zahăr. Celulele canceroase se dezvoltă şi sunt hrănite de zaharuri, sau derivate, precum cereale, paste, carbohidraţi, pâine.

2. Fructele non-organice şi legumele

Aceste fructe şi legume non-organice provin din seminte modificate genetic, conţin pesticide şi erbicide, toate acestea fiind periculoase pentru sănătate.

3. Ulei hidrogenat

Uleiul hidrogenat sau margarinele sunt grăsimi care atacă sistemul imunitar, favorizează inflamaţiile şi au legătură directă cu bolile coronariene, accidentele vasculare şi diabetul.

4. Mâncarea procesată, conservele, mezelurile

Nitriţii şi nitraţii sunt în concentraţii foarte mari în carnea procesată. Aceşti compuşi sunt aditivii care maresc riscul îmbolnăvirii stomacului şi dezvoltării diverselor tumori. Mâncărurile procesate sunt pline de zaharuri, uleiuri, coloranţi, făină albă, arome şi alte ingrediente periculoase.

5. Proteinele extrase din soia

Pentru obţinerea acestei proteine, soia este spălată cu acid în rezervoare de aluminiu, aluminiul fiind dăunător pentru sistemul nervos şi rinichi.

6. Mezeluri sărate şi afumate

Nitriţii şi nitraţii sunt aditivi utilizaţi pentru conservare și pentru păstrarea culorii cărnii. Însă o astfel de carne când este gătită, nitriţii şi nitraţii se descompun, de pildă în nitrosamine sau nitrosamide care măresc riscul de dezvoltare a celulelor canceroase.

7. Organisme Modificate Genetic (OMG)

Alimentele care provin din OMG trebuie şi ele evitate.

8. Carne gătită la grătar

Hidrocarburi policiclice aromate (HPA) apar la arderea cărbunelui şi lemnului. Pericolul apare atunci când grăsimea arde cu flacără, iar fumul rezultat este deosebit de toxic, iar HPA pătrunde în carne.

9. Peştii de crescătorie

Peştii de crescătorie prezintă un nivel mai crescut de poluanţi chimici decât peştii sălbatici.

10. Făina albă

Grăunţele de grâu din care provine făina au fost tratate cu fungicide. Plantele au fost stropite cu pesticide şi puse în butoaie şi tratate cu insecticide. Grăunţele sunt supuse la temperaturi înalte, iar pentru albirea făinei se foloseşte clor.

11. Băuturi carbogazoase şi energizantele

Aceste băuturi nu au nicio calitate, dimpotrivă au un nivel periculos de ulei vegetal brominat (un ulei rezistent la foc), aspartam, fructoză în cantităţi mari, zahăr, coloranţi, iar cele energizante - cantităţi periculos de mari de cofeină.

Sursa: jurnalul.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md