Protestul organizat de Platforma "Demnitate şi Adevăr" a început cu intonarea imnului Republicii Moldova. Sătui să fie captivi în propriul stat, manifestanţii au acuzat autorităţile de uzurparea puterii şi au înaintat o listă de revendicări. 

„Venim cu solicitarea de demisie a preşedintelui Nicolae Timofti. Demisia! Alegerea preşedintelui Republicii Moldova de către întreaga populaţie. Numirea şefilor instituţiilor de drept şi de reglementare a unor persoane oneste, profesioniste propuse de societatea civilă. Demisia! Alegeri anticipate până cel târziu la începutul lunii martie 2016 organizate de un Guvern al încrederii naţionale. Cine este pentru revendicările Marii Adunări Naţionale, vă rog mâinile sus! ”, a declarat avocatul Andrei Năstase.

Nu vom părăsi Piaţa Marii Adunări Naţionale până când revendicările noastre nu vor fi auzite, au spus protestatarii.

„Azi ne exercităm dreptul constituţional de a protest paşnic împotriva unei guvernări de tâlhari, de oligarhi, de criminali care ne-au luat tot.”, este declaraţia membrului Platformei DA, Valentin Dolganiuc.

„Insistenţa Platformei DA şi suportul extraordinare a Domniilor voastre i-a făcut pe guvernanţi să recurgă la mici cedări chiar în ajunul protestului. Noi înţelegem că este vorba despre aruncarea prafului în ochi. Să ne luăm ţara înapoi din captivitatea oligarhiei corupte! ”, a menţionat Igor Boţan, membru al Platformei DA.

Guvernanţii au făcut tot posibilul şi imposibilul ca această Mare Adunare Naţională să nu mai aibă loc. Nişte nemernici au creat un concert al mafiei la Moldexpo. În momentul în care ţara este înjunghiată, ei au cheful să danseze şi să cânte acolo pe banii poporului! Ruşine! Cât se poate de răbdat acest regim care suge din sângele poporului? Sistemul judecătoresc este cancerul acestei ţări: procurori şi judecători corupţi care joacă sub fluierul păpuşarului. Deşteptarea, oameni buni!

Alex Cozer, membru Platforma "Demnitate şi Adevăr”: „Vă spun cu mândrie că niciodată în PMAN nu s-au adunat atât de mulţi oameni! Plahotniuc şi cu Filat vor face tot posibilul să nu mai permită niciun protest. Cu toţii am văzut frică în acţiunile lor. Să rămânem aici în PMAN până vom fi ascultaţi. S-a terminat, criminalilor! Nu ne mişcăm de aici până ce nu îndepliniţi dezideratele poporului, până ce nu întoarceţi ţara înapoi, noi suntem ţara! 

Vasile Năstase: „Aici, în PMAN sunt 100 de mii de oameni. Va garantăm, aceşti criminali şi slugoii lor vor face puşcărie. Noi nu vom pleca de aici, vom rămâne cu corturi, cu tot ce ne trebuie şi noi vom protesta până aceşti bandiţi vor pleca, până vom schimba toate instanţele de judecată, nesimţitul de la BNM, de la CCA, de la CEC, toate aceste scule oligarhice parşive. Noi vom genera o forţă de alternativă politică, demisia lui Timofti, care nu este preşedintele Moldovei!”

Eugen Bălan, preşedintele Uniunii Naţionale a Tineretului şi Studenţilor: „Uniunea Naţională a Tineretului şi Studenţilor totalmente susţine acest miting paşnic. Vreau să spun câteva lucruri importante ambasadorilor din străinătate şi instituţiilor internaţionale. Vreau să le spun că banii pe care îi oferă pentru politicile de tineret din ţara noastră nu ajung la noi.”

Octavian Benderleu, preşedinte UTEM: „Avem o ţară plină de corupţie. Avem o ţară plină de hoţi. Când Uniunea Tineretului European, atunci când eu în calitate de preşedinte am spus că vom susţine Platforma DA, am fost persecutaţi, ni s-au propus bani doar ca să trădăm interesul naţional. Ţara nu se vinde.”

Vasile Mârzenco, vicepreşedinte Uniunea Fermierilor: „Această guvernare, ca şi altele precedente, este prea coruptă, prea mafiotizată ca să înţeleagă problemele noastre. Ceea ce ne propunem noi înseamnă mai multe locuri de muncă, mai multe livezi şi vii sădite, fabrici, alte mijloace în satele noastre. Nu vă temeţi pentru că ei se tem!”

Constantin Cheianu, realizator „Mai pe scurt”: „Nu mai avem nevoie de cuvinte, avem nevoie de fapte şi eu vă arăt că am venit astăzi cu cortul! Vă rog cu toţii să ştim că de azi înainte aici este postul numărul 1 în această ţară, vom sta cu toţii pe rând, pe ture 24 din 24, numai aşa o să obţinem, hai să avem răbdare şi rezistenţă!”

Anatol Durbală, actor: „Atâta timp cât permitem să avem în fruntea ţării nişte băieţi şmecheri care ne arată cu degetul la steluţele de pe drapelul Uniunii Europene, dar în acelaşi timp cu toate celelalte labe păroase ne fură, atunci noi suntem o turmă de oi. Să cerem să ne înapoieze dreptul de a vota preşedintele noi, poporul. Nu vrem preşedintele să fie ales la Nobil Club, nu vrem să fim ales noaptea la Drive. Să plece toată gaşca asta de politicieni care au demonstrat că nu pot altceva decât să fure!”

Alexandru Slusari, preşedinte Uniunea Producătorilor Agricoli: „Noi toţi suferim. Şi fermierii suferă pentru că s-au scumpit combustibilul, seminţele. Jos regimul criminal oligarhic! Eliberarea statului Republica Moldova!”

Chiril Moţpan, jurnalist, colonel în rezervă: „Avem nevoie Poliţia să fie cu noi şi celelalte instituţii pentru că instituţiile de drept, instituţiile de stat trebuie să fie instituţii de drept, dar nu de buzunar.”

Vasile Zgardan: „Trebuie să ne întoarcem independenţa furată de un grup de criminali care au ajuns la putere. Să nu plecăm acasă, aşa cum n-am plecat în 1989 până nu am obţinut victoria.”

La miting au venit şi mai mulţi artişti, printre ei şi interpreţi care au refuzat anterior invitaţia de a cânta la concertul desfăşurat astăzi la Moldexpo. 

Pasha Parfeni, interpret: „Aici să stai e cu mult mai important decât să stai acolo, la Moldexpo pentru că aici vă avem pe voi şi de aia mai bine decât să stau acolo să fiu aplaudat, eu mai bine vă aplaud pe voi, vă mulţumesc că aţi venit! Şi eu nu vreau să fiu nevoit să plec din ţară, vreau să trăiesc aici, vreau ca părinţii mei să trăiască bine, decent, toată lumea să trăiască bine în Republica Moldova! Cerem ţara înapoi!”

Cătălin Josan, interpret: „Noi, artiştii nu suntem indiferenţi, suntem alături de voi pentru că şi noi suntem oameni simpli, şi noi trăim în ţara asta, care se duce, se duce săraca de râpă. Trebuie să ne întoarcem ţara noi! De ajuns să ne mai dezbine! Ne uneşte tricolorul, trei culori. Noi suntem poporul, noi i-am angajat, noi îi dăm afară!”