16:22:20 16.04.2024
Stiri

Iubiri celebre // Divinizată la Hollywood: Ingrid Bergman

Social 06.09.2015 16:30 Vizualizări1873 Autor: Ziarul National


Iubiri celebre // Divinizată la Hollywood: Ingrid Bergman sursa: google.ro

Va rămâne cea mai subtilă şi completă actriţă pe care cinematograful a dăruit-o lumii. A avut o viaţă presărată cu nenumărate aventuri şi iubiri, dar a reuşit să rămână ea însăşi. A fost una dintre cele mai cuceritoare femei ale epocii moderne.

Bărbații din viața ei

Dacă s-ar conferi medalii pentru îndrăgostite, scria un jurnal francez, „Ingrid ar merita una specială”.

Regizorul Alfred Hitchcock era atât de îndrăgostit de ea încât, dorind s-o cucerească, a slăbit cu 50 de kilograme.

În timpul filmărilor „Pentru cine sună clopotele”, alături de Gary Cooper, a avut o scurtă poveste de dragoste cu acesta.

Viața boemă a actriței este legată de trei mari iubiri: fotograful Robert Capa, compozitorul Larry Adler și regizorul Victor Fleming, care şi-a ruinat sănătatea pentru ea.

Prima căsătorie

În 1937, se mărită cu medicul suedez Peter Lindstrom, cu care are o fetiță. În paralel, întreține o relație adulterină cu Capa. Soțul îi dirijează cariera și domină cuplul, care nu este întemeiat pe sex. După ce realizează că este înșelat, se hotărăște să divorțeze. Dar ea nu concepe să-l piardă și-i promite solemn fidelitate. Nu trece însă multă vreme și se îndrăgostește de regizorul Victor Fleming, cu 33 de ani mai în vârstă. Relația durează până ce este surprinsă de Lindstrom.

Marea iubire

Un mare scandal a cuprins Hollywoodul, Biserica Romei şi Senatul american atunci când îl cunoaște pe Rossellini. Este dragoste la prima vedere. Ingrid nu mai are de a face cu răceala nordică a soţului suedez, ci e inundată de căldura italianului iubăreţ.

Povestea lor însă nu a putut dura mai mult de șapte ani, cu toate că aveau trei copii împreună și se iubeau la nebunie. Poate încă o dovadă în plus că dragostea nu este suficientă într-o relație…

Al treilea mariaj

Deși marea ei dragoste a rămas Rossellini, a găsit puterea de a se mai îndrăgosti o dată. Rossellini fusese un capitol mai mult decât important din viața ei, iar divorțul de acesta a însemnat o perioadă foarte grea pentru actriță.

Se întoarce la Hollywood și triumfă în filmul „Anastasia”. Este recompensată cu un al doilea Premiu Oscar. Un an mai târziu, se mărită cu Lars Schmidt, un impresar de teatru. Dar relaţia nu ţine foarte mult din cauza faptului că el are o aventură cu Kristina Belfrage, cu care va avea şi un copil.

Primește apoi un al treilea Oscar. La un an după acest ultim mare succes, divorțează a treia oară.

Ultima luptă

Era pasionată de scenă, îndrăgostită de viaţă, ar fi vrut să mănânce îngheţată mereu şi să se plimbe ore întregi prin ploaie. N-a regretat niciodată ce a făcut, numai ce n-a făcut. Cunoştea la perfecţie cinci limbi, a jucat în peste 50 de filme, a cucerit trei Oscaruri şi un Premiu Emmy. A avut patru copii pe care i-a iubit enorm. Îşi iubea la nebunie meseria.

În 1973, avea să treacă printr-o mare încercare, cancer mamar. Atâta vreme cât exista cea mai mică posibilitate de a spera sau a lucra, ea înfrunta fiecare zi cu un curaj fără seamăn. A suferit două operaţii, dar avea să piardă lupta în aceeaşi zi în care a venit pe lume, 29 august, când împlinise 67 de ani.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md