„Noi transmitem un mesaj a peste 100 de mii de cetăţeni. Această atitudine este sfidarea votului acordat de cetăţenii care sunt în PMAN în număr atât de mare. Credem că merităm altă atitudine din partea puterii de la guvernare”, a declarat colonelul în rezervă Chiril Moţpan.

„Aceste revendicări nu sunt doar o hârţoagă, e durerea poporului, nu avem dreptul să înjosim poporul”, a spus şi fostul judecător la CEDO, Stanislav Pavlovschi.

Astfel, grupul de contact a refuzat să-i înmâneze secretarului general revendicările şi a cerut ca premierul Streleţ, speakerul Candu şi preşedintele Timofti să vină în faţa mulţimii.

Palihovici a declarat că Valeriu Streleţ ar putea recepţiona revendicările peste 40 de minute. Astfel, grupul de contact a revenit în PMAN, unde protestează în continuare.

„Probabil au ales ales concertul. Nu este nici primul ministru, nici preşedintele, nici preşedintele Parlamentului. A ieşit domnul Plaihovici, secretatul Guvernului. Ne-a solicitat să lăsăm revendicările, am insistat să-i transmită lui Streleţ să vină cu Timofti şi Candu în faţa poporului. Le-am acordat 30 de minute, până la Parlament nu este decât o aruncătură de băţ. Au cerut 40 de minute, atât i-ar trebui premierului să ajungă la un alt centru de monitorizare care se află aici. Vom sta aici până revendicările noastre vor fi efectuate. Dacă îşi închipuie că ne pot crea impedimente, greşesc. Noi mai avem răbdare. Să vină Streleţ, Timofti şi Candu în faţa poporului”, a precizat Andrei Năstase.

Lumea scandează „Ruşine!”, „Hoţii!”.