Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Presa NU ARE ACCES la…

Presa NU ARE ACCES la concertul de la MoldExpo

La 6 septembrie, în timp ce PMAN este împânzită de mulțimea de oameni care protestează împotriva actualei guvernări, la MoldExpo este organizat un concert de compania de telefonie mobilă Unite, parte a companiei de stat Moldtelecom. Ajunși la MoldExpo, reporterul ZdG a fost oprit de oamenii legii, care i-au spus că au primit „ordin de sus”, să nu permită jurnaliștilor să fotografieze la concert. Ținem să subliniem că organizatorii concertului au declarat că accesul la eveniment va fi unul liber pentru toți.

11982624_771338099655645_450211200_oTotodată, compania de telefonie mobilă a anunțat că concertul din 6 septembrie a fost amânat de la ora 11:00 la ora 14:00. „În contextul controverselor nedorite apărute în presă și în mediul online cu referire la evenimentul public organizat de Unite, am decis să operăm anumite modificări în program pentru a fi înlăturate suspiciunile eronate, precum că acesta s-ar suprapune în mod intenționat cu acțiunea de protest din PMAN. De asemenea, dorim să precizăm că motivul din care unii artiști au renunțat să participe la eveniment este faptul că ar urma sa fie provocări violente și ar urma sa fie huiduiți. Aceasta este o dezinformare pe care o considerăm ‎regretabilă și o dezmințim categoric.

Cu toate acestea, noi respectăm atât dreptul cetățenilor de a protesta liber, cât și dreptul artiștilor de a decide dacă participă sau nu la un eveniment public. La fel cum ne dorim să fie respectat și dreptul cetățenilor de a-și admira pe viu artiștii favoriți în cadrul concertului nostru.

Pentru a elimina aceste suspiciuni, am decis sa facem schimbări în program în așa fel în cât interpreții internaționali care au fost invitați să intre în scenă după orele 14:00. Astfel să nu se mai suprapună cu acțiunea de protest. La schimbarea programului am ținut cont și de doleanțele artiștilor, în special de ale celor care vin din străinătate și trebuie să părăsească țara noastră în seara aceleiași zile. Ne exprimăm regretul pentru aceste schimbări, dar le considerăm corecte și justificate în contextul care s-a creat. Noi credem că este de datoria noastră sa facem tot posibilul pentru ca cetățenii sa poată participa la ambele evenimente duminică, dacă doresc, și pentru a nu permite apariția unor noi confuzii si speculații nedorite”, susțin reprezentanții Unite.

Amintim că Dan Balan, Ştefan Banică Junior și Vera Brejneva au renunțat să cânte la concert.