09:10:56 19.03.2024
Stiri

Ministrul de Interne combate speculațiile: „Protestatarii pot ajunge liber la Chișinău”

Social 06.09.2015 11:13 Vizualizări884 Autor: Stela Mihailovici
Ministrul de Interne combate speculațiile: „Protestatarii pot ajunge liber la Chișinău”


Ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, neagă informațiile apărute în presă și dă asigurări că polițiștii nu vor obstrucționa circulația mijloacelor de transport care vor aduce protestatari din raioanele republciii la evenimentul organizat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale.

Dimpotrivă, MAI a organizat parcări pentru microbuze și autobuze pe străzile adiacente fiecărei intrări în oraș și va asigura paza mijloacelor de transport.

Astfel, protestatarii care vor veni din direcția raionului Strășeni vor putea parca unitățile de transport pe toată lungimea străzii Calea Iesilor.

Cei ce vin din direcția Orhei, vor putea parca în zona Circului, pe strada Albișoara și Ierusalim și pe bulevardul Grigore Vieru.

Unitățile de transport care vor intra în oraș dinspre Anenii Noi vor putea fi parcate pe bulevardul Negruzzi și strada Aleea Gării.

Iar cei care vor veni dinspre Hâncești vor parca pe străzile Gheorghe Asachi și Hâncești și sub podul de lângă Televiziunea Națională.

„Toate subdiviziunile MAI sunt mobilizate pentru ca acest eveniment să se petreacă bine. Cer susținerea forțelor de ordine pentru identificarea elementelor care ar putea fi folosite pentru a destabiliza situația, iar persoanele care au mască sau raniță în spate să fie imediat izolate”, a spus ministrul de Interne Oleg Balan în cadrul unei conferințe de presă.

Oficialul a evitat să spună câți polițiști au fost mobilizați. „MAI va depune tot efortul si priceperea ca acest eveniment să se petreacă în cele mai bune condiții. Rămân în speranța că evenimentul de astăzi se va petrece în cele mai frumoase tradiții ale democrației și statului de drept”, a concluzionat Balan.

Protestul oraganizat de Platforma Demnitate și Adevăr va începe la ora 12.00.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md