Aflată pe locul 7 în clasamentul FIFA, România pare favorită, cel puţin pe hârtie în disputa de la Budapesta. Ultima victorie maghiară în meciurile directe s-a înregistrat în urmă cu mai bine de 34 de ani. Pe 13 mai 1981, în preliminariile Cupei Mondiale din Spania - 1982, maghiarii câştigau cu 1-0 la Budapesta, graţie unui gol marcat de Fazekas.

După 6 meciuri disputate, România e lider în grupa F. Tricolorii au acumulat 14 puncte, cu 3 peste fotbaliştii maghiari şi au doar un singur gol primit. Reuşita i-a aparţinut ungurului Dzsudzsak, cel care a marcat din lovitură liberă în disputa tur de la Bucureşti.

România şi Ungaria s-au întâlnit de 25 de ori până acum în istorie iar palmaresul este favorabil gazdelor de azi. Maghiarii au câştigat de 12 ori, 7 partide s-au încheiat la egalitate în timp ce România are doar 6 victorii.

Iordănescu are o singură absenţă importantă pentru disputa din această seară. Selecţionerul nu va putea conta pe închizătorul Mihai Pintilii. Fostul jucător al Stelei este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene şi va reveni probabil în primul 11 la disputa cu Grecia.