Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Chirtoacă despre formarea alianței proeuropene…

Chirtoacă despre formarea alianței proeuropene în CMC: „Negocierile dau roade. 99,9% totul e gata”

Edilul capitalei Dorin Chirtoacă a anunțat că Acordul privind constituirea unei alianțe majoritare proeuropeană în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) va avea loc astăzi la ora 20:00.

„Negocierile dau roade. 99,9% totul e gata. A mai rămas o rundă de negocieri și diseară semnăm acordul”, a explicat edilul. Chirtoacă nu a oferit multe detalii despre partajarea portofoliilor. „Avem deja acordul, care urmează să fie transmis la toate partidele participante la negocieri. Îl veți putea vedea și voi. Nu partajăm nimic”, a subliniat acesta.

Menționăm că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a obținut 19 mandate în Consiliul Municipal Chișinău, Partidul Liberal – 17 mandate în CMC, Blocul electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă” – șase mandate de consilier, Partidul Comuniștilor – trei mandate, Partidul Nostru – trei mandate, PLDM – două mandate de consilier și PDM – un mandat în CMC.
Reprezentanții fracțiunilor PSRM și Partidul Nostru se arată nemulțumiți de această decizie, declarând că cele patru partide nu fac decât „să împartă funcțiile, cu ușile închise”.