01:12:29 17.04.2024
Stiri

Voronin face DEZVĂLUIRI: „Am primit asigurări că vor fi ÎNLĂTURAȚI încă cinci miniștri”

Politică 21.03.2015 12:34 Vizualizări5050 Autor: Ziarul National
Voronin face DEZVĂLUIRI: „Am primit asigurări că vor fi ÎNLĂTURAȚI încă cinci miniștri”


Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, afirmă că a votat pentru învestirea noului Guvern de la Chișinău abia după ce a primit asigurări că mai multe dintre condițiile pe care le-a înaintat PCRM vor fi îndeplinite.

Potrivit lui Voronin, una dintre condiții ține de introducerea unui pachet social amplu în Programul de guvernare. O altă condiție se referă la componența nominală a Executivului.

„În actualul Guvern sunt vreo cinci-șase miniștri pe care noi nu îi tolerăm. Ne-a mirat și pe noi faptul că am acceptat să votăm un guvern din care face parte Maia Sandu, dar am fost rugați să acceptăm, deocamdată. Am primit asigurări că pe viitor se vor face schimbări în componența Cabinetului de miniștri. Am pornit deja ceasul și așteptăm. Deși, nu excludem că s-ar putea întâmpla ca acești oameni să ne facă, prin acțiunile lor, să ne răzgândim și să nu mai vrem demisia lor”, a explicat Voronin în cadrul emisiunii „Vineri cu Anatolie Golea” de la RTR Moldova.

Liderul comuniștilor a explicat că singurul ministru pe care nu l-a putut accepta este Oleg Efrim.

„Nu i-am putut ierta înregistrarea unui partid-clonă. Nu ne interesează cine a dat ordinul. Vor urma și dosare pe acest caz”, a spus Voronin.

Printre alte motive pentru care liderul comuniștilor consideră că votul PCRM pentru Guvernul Gaburici a fost unul corect este că s-a reușit înlăturarea Partidului Liberal de la guvernare.

„Pentru noi, acest lucru era principial. De asemenea, este important că am reușit să obținem ca noul prim-ministru să vină din business și să nu fie afiliat politic”, argumentează Voronin.

În pofida faptului că a votat alături de PLDM și PD pentru mai multe proiecte de lege, Voronin neagă faptul că s-ar afla într-o alianță neformală cu aceste partide. „Este vorba despre o susținere condiționată”, afirmă el.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md