Gheorghe Cavcaliuc, șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție, a fost reținut pentru 3 ore în Moscova

Gheorghe Cavcaliuc, șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție, a fost reținut pentru 3 ore, în Moscova, de către agenții Serviciului Federal de Securitate (FSB).

El se deplasa la reuniunea şefilor ministerelor de Interne din CSI la Minsk, însoțindu-l pe ministrul de Interne, Oleg Balan. Din cauza reţinerii, delegaţia moldovenească a pierdut avionul spre Minsk.

Cei doi spun că nu au primit explicații nici la reținerea lui Cavcaliuc, nici după eliberarea lui.

“Cred că este legat de acţiunile mele profesionale, pentru că am documentat multe organizaţii criminale internaţionale. De la început, mi-au spus că aş avea probleme cu paşaportul. Apoi au declarat că aş semăna cu un infractor dat în căutare”, a spus şeful interimar al IGP.

“Nu am primit nicio explicaţie de ce a fost reţinut. Vom ajunge la Minsk, iar acolo vom cere explicaţii de la ministrul rus de Interne”, a declarat ministrul Oleg Balan.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.