Ultima oră! Viceministrul Sănătății, reținut de separatiști la Dubăsari

Update 20:10: Gheorghe Țurcanu a fost eliberat și se întoarce acasă. Aceasta după intervenția autorităților de la Chișinău

Viceministrul Sănătății, Gheorghe Țurcanu, a fost reținut, în urmă cu puțin timp, de către reprezentanții administrației transnistrene în raionul Dubăsari.

Potrivit surselor Moldova.ORG, acesta se întorcea de la rude și nu a fost lăsat să treacă pe teritoriul subordonat de autoritățile de la Chișinău.

Menționăm că acest incident vine în contextul declarațiilor de astăzi ale liderului separatist, Evgheni Șevciuk, precum că va bloca circulația oamenilor din cauză că Poliția moldovenească de Frontieră nu permite trecerea automobilelor cu plăcuțe transnistrene prin punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene.

Nu am reușit deocamdată să luăm legătura cu reprezentanții Biroului de Reintegrare pentru a comenta cazul și a oferi mai multe informații.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare