A urmat un concert. Pe scena din Grădina publică Ştefan cel Mare au evoluat mai multe ansambluri de dansuri şi cântece populare.

Oamenii de artă, prezenţi la eveniment, au regretat că nici după 26 de ani de la Mişcarea de Renaştere Naţională, limbii române nu îi este oferit locul care i se cuvine.

Pe Aleea Clasicilor a venit şi compozitorul Eugen Doga.

„E o sărbătoare. Mă bucur că se celebrează, dar aş dori foarte mult ca guvernanţii noştri să înţeleagă că multe probleme lingvistice depind de ei. Te duci chiar la magazin să cumperi o pâine şi nu vor să vorbească româneşte. Nu e bine. Nu-i de vină societatea, e de vină conducerea. Când vor fi aceşti oameni cu coloana vertebrală corectă, nu ştiu, dar aş dori ca limba română să fie nu numai sărbătorită, dar şi iubită. Aştept ca sărbătoarea să fie nu numai la 31 august, dar s-o sărbătorim ca o rugăciune, în fiecare zi”, a declarat Eugen Doga.

De dimineaţă, şi oficialii au depus flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor. Aceştia au fost huiduiţi de către o femeie care le-a recitat frânturi din Scrisoarea a 3-a a lui Mihai Eminescu.

Ulterior, femeia l-a luat la rost pe premier, reproşându-i situaţia deplorabilă în care s-a pomenit Republica Moldova.