Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Labirintul Anticorupţie, în fața Catedralei

Labirintul Anticorupţie, în fața Catedralei

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA), în parteneriat cu Asociaţia Pro Democraţia (APD) din România au instalat un Labirint al Anticorupţiei în două oraşe din ţară: Chişinău şi Cahul.

Labirintul Anticorupţie este o construcţie montată în aer liber, ce oferă cetăţenilor ocazia de a se informa despre fenomenul corupţiei şi consecinţele negative asupra societăţii. Labirintul a fost montat la 30 august, în Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului” din Chișinău.

Scopul proiectului este de a încuraja implicarea tinerilor în acţiuni menite să prevină corupţia, precum şi informarea acestora despre riscurile implicării în fapte de corupţie, folosind metode informaționale.

Astfel, sute de locuitori ai capitalei, dar și oaspeții acesteia, au putut străbate labirintul fiind provocaţi să răspundă la diverse întrebări, formulate într-un chestionar. Astfel, cu ajutorul experţilor anticorupţie și al unui grup de tineri voluntari din țară, participanţii au aflat despre modalităţile legale de sesizare a faptelor de corupţie. Tot ei au încercat să identifice domeniile cele mai afectate de fenomenul corupției în țara noastră.
Totodată, pe pereţii construcţiei au putut fi admirate lucrările câştigătoare realizate de tineri pentru concursul de ilustraţii şi caricaturi anticorupţie.

Totodată, astăzi, la 31 august, Labirintul a ajuns și în Cahul.

Labirintul Anticorupţie este una din acţiunile proiectului moldo-roman „Plăteşte zero pentru ceea ce ţi se cuvine”, iniţiat în anul 2013 de către Asociaţia Pro Democraţia (APD) din România.

În R. Moldova, evenimentul este organizat în premieră de către Centrul Naţional Anticorupţie, cu sprijinul Fundaţiei Hanns Seidel, a partenerilor de proiect – Ministerul Tineretului şi Sportului şi Transparency International, şi cu suportul Asociaţiei Pro Democraţia (APD) din România.