Autorităţile investighează un cetăţean bulgar, bărbat, suspectat că a comis infracţiunea de trafic de persoane.

Cei patru suspecţi reţinuţi anterior în Ungaria în cazul celor 71 de imigranţi morţi au compărut sâmbătă în faţa unui tribunal ungar, fiind arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Cei trei bulgari şi un afgan vor rămâne în arest preventiv până la 29 septembrie, Austria urmând să ceară extrădarea lor.

Purtătorul de cuvânt al tribunalului din Kecskemet, Szabolcs Sarkozy, a menţionat că suspecţii sunt un afgan de 27 de ani şi trei bulgari de 29, 30 şi 50 de ani. Dintre cei patru suspecţi, numai unul avea permis de rezidenţă în Ungaria. Ei au fost reţinuţi în apropiere de frontiera cu Serbia joi, după descoperirea camionului cu cadavre, a adăugat el.

Infractorii găsiţi vinovaţi de trafic de persoane riscă să primească între doi şi opt ani de închisoare, dar dacă fapta este o activitate infracţională organizată, sentinţa este între doi şi 16 ani de închisoare, a precizat acesta.

Camionul în care se aflau cadavrele în descompunere ale celor 71 de imigranţi a fost găsit joi abandonat pe marginea unei autostrăzi din Austria, în apropierea frontierei cu Ungaria.

Printre cele 71 de persoane se aflau 59 de bărbaţi, opt femei şi patru copii, între care o fetiţă în vârstă de unul sau doi ani şi trei băieţi de 8, 9 şi 10 ani.

Forţele de ordine au precizat că momentul şi cauza exactă a decesului nu au fost încă stabilite, dar cel mai probabil refugiaţii au murit asfixiaţi.