‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSărbătorește „Ziua internațională a femeilor din mediul rural” la Târgul producătoarelor locale

Sărbătorește „Ziua internațională a femeilor din mediul rural” la Târgul producătoarelor locale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În acest weekend, 15-16 octombrie, UN Women vă invită la Târgul producătoarelor locale. Zeci de producătoare vă așteaptă în fața centrului comercial Shopping MallDova pentru a „culege din roadele toamnei” și pentru a descoperi istoriile de succes ale antreprenoarelor, dar și provocările cu care se confruntă.

Piața locală este destinată promovării femeilor antreprenoare, în special a micilor producătoare locale și a femeilor deținătoare de afaceri din mediul rural care, deși continuă să fie afectate de crizele multiple, demonstrează perseverență și creativitate nemărginită atunci când vine vorba de dezvoltarea propriilor produse și afaceri.

La târg veți descoperi o multitudine de produse locale, naturale și sustenabile, precum: granola și cereale; fructe uscate; ciocolată, dulceață și pastă de nuci; ceai și plante medicinale; săpun, lumânări și cosmetică naturală; fructe, nuci și pomușoare; pâine și produse din pâine; miere și produse apicole; artizanat și multe alte produse autohtone de calitate.

De această dată, târgul este organizat în colaborare cu CC Shopping Moldova, în cadrul proiectului „Sprijin femeilor producătoare locale în dezvoltarea afacerilor, pentru creșterea durabilă și reziliență în contextul pandemiei COVID-19”, implementat de Sweet Mary SRL, în colaborare cu UN Women, grație sprijinului financiar al Suediei.

Începând cu anul 2008, la data de 15 octombrie este sărbătorită Ziua internațională a femeilor din mediul rural. Femeile și fetele din mediul rural joacă un rol esențial în agricultură, în siguranța alimentară și nutriție, în gestionarea resurselor naturale și a terenurilor, în munca de îngrijire neremunerată pe care o fac acasă. La nivel global, fiecare a treia femeie angajată lucrează în agricultură.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›