image
Sursa foto: Mediafax

Trei bărbaţi din Republica Moldova, acuzaţi că deschideau conturi bancare în București cu acte de identitate false

Trei bărbaţi din Republica Moldova au fost prinşi de poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice la o bancă din Sectorul 2, imediat după ce au folosit acte de identitate false pentru a deschide conturi bancare.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei din București, joi, în jurul orei 12,00, poliţiştii s-au deplasat la o agenţie bancară din Sectorul 2, unde au depistat un bărbat, cetăţean moldovean, imediat după ce ar fi folosit o carte de identitate falsificată, pentru a deschide un cont bancar.

În urma activităţilor operative, alţi doi bărbaţi, cetăţeni moldoveni, au fost identificaţi în apropierea unităţii bancare.

Din cercetările efectuate a reieşit că unul dintre aceştia, folosind acelaşi mod de operare, ar fi deschis conturi la alte două unităţi bancare, scrie Agerpres.

Asupra celor trei bărbaţi au fost găsite şi ridicate de poliţişti două cărţi de identitate false, carduri bancare, telefoane mobile, cartele SIM, 1.455 de euro, 2.500 de ruble şi 13.400 de lei moldoveneşti.

Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca vineri să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: