image
Sursa foto: assiette.ru

Armata rusă va fi „anihilată” dacă atacă nuclear Ucraina; Avertismentul șefului politicii externe a UE

Potrivit lui Josep Borrell, șeful politicii externe a UE, un asalt nuclear rusesc împotriva Ucrainei ar duce la „un răspuns atât de energic” din partea Occidentului încât armata rusă ar fi „anihilată”.

Ca răspuns la tonul din ce în ce mai ostil al președintelui rus Vladimir Putin, el a făcut aceste remarci.

La 21 septembrie, Putin a avertizat NATO că națiunea sa are la dispoziție „diferite mijloace de devastare” pentru a-și apăra „integritatea teritorială”, după ce a anunțat o mobilizare parțială pentru a întări efectivele armatei ruse.

„Nu este o cacealma”, a spus Putin.

În remarcile tranșante de joi, Borrell a răspuns direct amenințărilor liderului rus.

„Există amenințarea nucleară, iar Putin spune că nu blufează. Ei bine, nu-și poate permite să blufeze”, a declarat Borrell în timpul unui eveniment al Academiei Diplomatice Europene de la Bruges, notează impact.ro. „Trebuie să fie clar că nici oamenii care susțin Ucraina, nici Uniunea Europeană și statele membre, nici Statele Unite și NATO nu blufează”, a mai spus Borrell.

„Și orice atac nuclear împotriva Ucrainei va crea un răspuns – nu un răspuns nuclear, dar un răspuns atât de puternic din partea militară – încât armata rusă va fi anihilată, iar Putin nu ar trebui să blufeze”, a adăugat el.

Noutăţile partenerilor

comentarii: