„Hai să nu fim ipocriți”. Ceban îi răspunde lui Spînu: La Ziua Vinului ați chefuit frumos. Guvernarea trăiește în cosmos, pe site-uri lemne.md
Edilul capitalei, Ion Ceban, i-a răspuns ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, după ce acesta s-a arătat nemulțumit că orașul a fost înfrumusețat cu luminițe, în contextul în care Moldova se confruntă cu o criză energetică, iar cetățenii au fost rugați să economisească energia electrică. „Eu vreau ca noi să nu fim ipocriți, pe mine ce mă deranjează e că Guvernul, Președinția, Parlamentul în loc să muncească, ei se trezesc cu ce face Ceban dimineața și se culcă cu ce face Ceban. Au chefuit frumos la Ziua Vinului”, a spus primarul la Prime Time.
Foto: UNIMEDIA

„Am văzut că a publicat că am aprins luminițile, deci cineva mă acuză de niște lucruri uitând că pe data de 1 și 2 au chefuit frumos la Ziua Vinului și doamna președinte și domnul în cauză și doamna prim-ministru și toți, toți. Eu vreau ca noi să nu fim ipocriți, pe mine ce mă deranjează e că Guvernul, Președinția, Parlamentul în loc să muncească, ei se trezesc cu ce face Ceban dimineața și se culcă cu ce face Ceban. Haideți să ne uităm la ultimele buletine de știri, la ce fac președinții de comisie, unii care trebuie să rezolve probleme economice. Tot ieri, la Congresul Autorităților Locale și Regionale, unde sunt primari foarte mulți, am discutat despre parametrii bugetului, că nu avem claritate ce facem cu banii pe 2022, e o situație și e gravă, e foarte gravă pentru foarte multe primării.

Acum ce facem cu bugetul pentru 2023? Au venit parametrii pe buget la 3 octombrie, când conform legii, trebuie să vină în iunie. Ce s-a solicitat? Ca bugetele să fie întocmite și transmise Ministerului Finanțelor până pe data de 18 octombrie, deci, oamenii trăiesc în cosmos, în site-uri lemne.md, nu știu, trebuie să întrebăm ce face doamna Maria de la Dondușeni, câte lemne a cumpărat pe lemne.md și de ce a căzut site-ul. Eu vă spun că se fură acum ca în Codru la propriu, se taie lemn ca în Codru și nu poți să învinuiești oamenii,pentru că ei au o incertitudine totală. Acum a apărut asta cu compensații.md”, a spus Ceban. 

Ministrul Infrastructurii e nemulțumit de luminițele cu care a fost înfrumusețat Chișinăul, în preajma hramului. Andrei Spînu a postat o fotografie cu Arcul de Triumf iluminat și l-a atenționat pe primarul capitalei să nu irosească energie electrică, în aceste zile „când toți cetățenii economisesc cu responsabilitate”.

La Mulți Ani, Chișinău! Astăzi, capitala țării noastre împlinește 586 de ani. Chișinăul este legat prin căi ferate și drumuri cu toate municipiile, orașele și centrele raionale și multe sate din republică, de asemenea, cu centre urbane din România, Ucraina, Bulgaria, Turcia, Belarus, Rusia și alte state.


Pub