(video) Altercații, la câțiva metri de sărbătoare. Protestatarii au încercat să instaleze noi corturi pe bulevard: Ubivaiut!

Protestul de astăzi din fața Parlamentului împotriva deciziei luate de CSE a început pașnic, iar după câteva minute poliția a intervenit, după ce protestatarii au decis să instaleze noi corturi pe bulevardul Ștefan cel Mare. 

Foto: captură video

(update) „Noi din start am declarat autorităților prin cerere declarabilă și prin demersul instituției că vrem să protestăm pașnic și democratic”, a menționat un activist politic. 

(update) „Ubivaiut!”, a strigat o protestatară, după ce poliția a interzis instalarea corturilor în centrul capitalei. 

(update) „Jos Mai Sandu”, strigă manifestanții. 

Urmărește protestul integral, pe UNIMEDIA: 


Desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice va fi interzisă în zilele lucrătoare. În zilele de odihnă, aceste întruniri vor putea fi desfășurate pe o perioadă de cel mult patru ore. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Comisia pentru Situații Excepționale, în vederea asigurării ordinii publice, a accesului la libera circulație pe drumurile țării, precum și în scopul asigurării unei reacții prompte la situațiile ce necesită intervenții de urgență.

Deciziile vin după solicitarea președintei Maiei Sandu de a „modifica temporar legea”, pentru a nu admite încălcarea ordinii publice în timpul protestelor, care se desfășoară de aproape o lună în fața Președinției.

La protestele din 9 octombrie, organizate de Partidul Șor, protestatarii au instalat corturi direct pe bulevardul Ștefan cel Mare din centrul capitalei și au blocat circulația.

A doua zi, au intervenit mascații de la Fulger și au evacuat cu forța corturile, eliberând carosabilul.


Pub