Lucrările de modernizare a parcului din Taraclia, proiect inițiat de Ilan Șor, au fost efectuate în proporție de aproape 70%

Lucrările de renovare și modernizare a parcului din orașul Taraclia sunt pe ultima sută de metri. Acest proiect de anvergură este implementat la inițiativa liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor, și vine să demonstreze încă o dată că atât pentru el, cât și pentru echipa formațiunii sale confortul, liniștea și siguranța cetățenilor reprezintă o prioritate.

Foto: partidulsor.md

Parcul „Iurii Gagarin”, singurul și cel mai mare din Taraclia, are o suprafață de 23,5 mii de metri pătrați. Parcul este reconstruit aproape în totalitate, după ce timp de peste 30 de ani s-a aflat într-o stare jalnică. De asemenea, lacul din preajmă, care are o suprafață de 6000 de metri pătrați, este curățat. Lucrările de reconstrucție a parcului au fost efectuate în proporție de aproape 70%. Astfel, în scurt timp, acest loc va redeveni o oază de liniște, verdeață și relaxare.


Locuitorii orașului Taraclia abia așteaptă să-și petreacă timpul liber în acest parc, ca pe vremuri.

„Taraclia reînvie și asta e minunat. În copilărie, ne plimbam în acest parc, care arăta foarte bine. Ceea ce se face în prezent, e formidabil. Îi mulțumim echipei lui Ilan Șor pentru tot ceea ce face pentru noi”, a menționat cu entuziasm un locuitor al orașului Taraclia.


„Abia aștept să vin să mă distrez împreună cu prietenii în acest parc, unde totul va fi nou și interesant”, a spus o elevă.

Primarul orașului Taraclia, Veaceslav Lupov, susține că parcul își va redeschide porțile pentru vizitatori în această toamnă.

„Acest proiect grandios pentru Taraclia a fost inițiat de Ilan Șor. Reconstrucția parcului se numără printre principalele promisiuni pe care le-am făcut când am preluat funcția de primar. Acest parc urma să fie dat în exploatare pe 1 iunie 2020. Din cauza pandemiei de coronavirus, proiectul a fost oprit. Lucrările de modernizare a parcului au fost efectuate în proporție de aproape 70%. Pe lângă ceea ce am planificat, am reușit să facem mult mai multe și mai repede.

Mai exact, a fost renovată rotonda de pe teritoriul parcului, au fost construite trotuarele, aleile, au fost schimbate toate cablurile electrice, vor fi schimbate toate becurile, băncile. A fost renovat digul de pe lacul din preajmă, iazul a fost îngrădit, pentru a evita tragediile. De asemenea, în premieră, în jurul lacului, au fost construite alei pietonale iluminate, unde oamenii vor putea să se plimbe. Și pentru copii avem multe surprize”, a precizat edilul Veaceslav Lupov.

Președintele Partidului „Șor”, Ilan Șor, se arată mândru că proiectul privind reconstrucția parcului avansează și dă asigurări că modernizarea orașului Taraclia este abia la început.


„Mă bucur că, împreună cu primarul orașului Taraclia, reușim să implementăm acest proiect minunat, ambițios și amplu. Parcul ocupă un loc important în viața fiecărui oraș. Parcul este locul unde avem prima întâlnire, unde ne îndrăgostim pentru prima oară, ne sărutăm, apoi ne plimbăm copiii, iar când ajungem la bătrânețe, de asemenea, petrecem timp liber în parc. Pe fundalul crizelor provocate de actuala guvernare, de Guvern și Maia Sandu, noi continuăm să dezvoltăm acele localități unde oamenii ne-au oferit încrederea prin vot”, a accentuat Ilan Șor.

Echipa Partidului „Șor”, la inițiativa liderului Ilan Șor, a implementat mai multe proiecte de infrastructură în orașul Taraclia, care le aduc localnicilor beneficii. În 2020, a iluminat integral localitatea. Totodată, grădinița nr.1 din Taraclia, lăsată de izbeliște aproape zece ani, a fost renovată integral, iar în septembrie și-a redeschis ușile pentru copii.


De asemenea, în mai multe sate din raionul Taraclia au fost construite terenuri de joacă. În prezent, au loc lucrări capitale privind reabilitarea străzii Karl Marx, o arteră importantă din oraș, care traversează orașul dintr-un capăt până în altul și pe care circulă tot transportul care intră și iese din localitate. Tot la inițiativa echipei lui Ilan Șor, pe mai multe străzi din Taraclia, în premieră, a fost aplicat marcaj rutier și au fost amenajate treceri de pietoni, în preajma grădinițelor, școlilor, Centrului medicilor de familie, teatru și alte obiective de menire socială.


// console.log('no ads situation')