Refuz de acces în Republica Moldova pentru un cetățean al Afganistanului. Motivul prezentat la frontieră

Un cetățean al Afganistanului, asupra căruia s-a depistat permis de ședere de origine ucraineană, cu semne vizibile de falsificare, a primit refuz de acces în Republica Moldova. Incidentul a avut loc în Aeroportul Internațional Chișinău.

Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Este vorba despre un tânăr de 24 de ani din Afganistan, care a fost depistat astăzi, 14 octombrie, ora 13:40, printre pasagerii de la cursa "Istanbul-Chișinău".

Potrivit informațiilor, pasagerul a comunicat că este în tranzit pe teritoriul Republicii Moldova, cu scopul de a ajunge în Ucraina, prezentând și un permis de ședere veridic, emis de autoritățile ucrainene. Întrebat dacă mai deține alte acte, tânărul a prezentat al doilea permis de ședere ucrainean, care, ca urmare a cercetării în comun cu ofițerul FRONTEX, s-a stabilit că este falsificat. La audieri, străinul a declarat că permisul dat este act de rezervă.

În fapt, permisul de ședere falsificat a fost ridicat și expediat pentru efectuarea expertizei, iar persoana a făcut cale întoarsă cu următoarea cursă.


Pub